Wijnspijsclass
Wijnactiviteiten

Wijnspijsclass

wijnspijsclassWijnspijsclass

Op vrijdag 9 december hebben Ageeth Pothoven en ik een bijzondere wijnspijsclass gegeven, die je eventueel ter voorbereiding van je eigen kerstdiner zou kunnen gebruiken. Door middel van een amusediner van vijf gangen lieten we onze gasten proeven wat een toevoeging aan een gerecht voor de wijn kan betekenen! De recepturen van de gerechtjes kregen de gasten mee naar huis.

Proloog

wijnspijsclassDeze wijnspijsclass is de proloog op de praktijkavonden van de WijsWIJNSpijscursussen die we geven.
Je hebt misschien al vaak een wijnspijsdiner gehad. De sommelier loopt opgewonden rond en vertelt gepassioneerd waarom de door hem uitgekozen wijn nu zo’n ultieme match is bij het gerecht dat op je bord ligt 🙂

Wel, zo werken de wijnspijsclasses in Studio Smaak van Wijn niet. Misschien is nu de tijd aangebroken om zelf na te gaan waarom de ene wijn eerst past, maar als je iets verandert aan het gerecht misschien niet meer. Of vice versa. We werken met gerecht en wijn. Proeven, nog eens proeven, iets toevoegen, weglaten en dan voor je zelf tot een conclusie komen. We werken in kleine groepen, met gerechtjes op amuse formaat. De recepten krijg je mee naar huis.

De wijnspijscursus bestaat uit een theoriedeel (met proeven) en een praktijkdeel met proeven en matchen. De cursussen worden het hele jaar door gegeven. Check hier de data van de wijnspijscursussen.

Bewaren

Bewaren