Wijnvignet eendaagse
Wijncursussen, Wijnschool

Wijnvignet eendaagse

Wijnvignet versneld / zaterdag 30 december

Heb je altijd al meer van wijn willen weten, maar ben je niet in de gelegenheid een van de avondcursussen te volgen bij De Eerste Soester Wijnschool, dé wijnschool van hartje Nederland, dan bieden we je nu een bijzonder alternatief! Op zaterdag 30 december 2017  doen we weer  een ‘Eendaagse’ Wijnvignet

De wijnconsumptie is de afgelopen 40 jaar verviervoudigd. Zo dronk men in 1975 ongeveer 6 liter wijn per hoofd van de bevolking, inmiddels is staat de teller op 22 liter per capita. Met deze groei is ook de interesse in het product wijn toegenomen. Dit uit zich in de vele cursussen die worden aangeboden. Het volgen van een cursus is natuurlijk het mooiste met als afsluiting een door de wijnbranche erkend diploma. De SDEN ontwikkelt wijnexamens op vijf verschillende niveau’s. Van een instapniveau (niveau 1) tot en met Magister Vini (niveau 5). (Bron: SDEN.nl)

wijnproeverijLekker proeven

We gaan een dag lang met allerhande wijnstijlen, diverse druivenrassen en verschillende wijnen aan de gang. Heel interactief met de neus in de wijn! En aan het einde van de cursus doen we een klein pro forma examen.

Aanvangsniveau: Niveau na het behalen van het het basisexamen wijn betekent dat  dat je  in elk geval:
1. Een aantal veel voorkomende druivenrassen kent.
2. Een aantal basissmaken (bijvoorbeeld droog, zoet, fruitig, kruidig) van wijn kan onderscheiden en benoemen.
3. Weet hoe je een wijnetiket kunt lezen!
4. Verschil kunt aangeven tussen een wijn uit de Nieuwe Wereld of de Klassieke Wereld.
5. Enkele praktische serveertips kan geven zoals schenktemperatuur, maar ook waar een wijn bij past.

Meer wijn?

Proeft het hierna naar meer? De basiscursus is een goede opstap naar de SDEN 2 cursus (wijnoorkonde) en SDEN 3 (wijnbrevet). Of  stap over op het Wijswijnspijsvignet opvolgend aan het Wijnvignet! Dat is een perfecte manier om voortaan met een veel geruster hart op weg naar een restaurant, de wijnhandelaar of de supermarkt te gaan om zelfstandig de wijn die je wenst in te kopen of je wijn bij het diner te bestellen!

Kosten: € 99,00 incl. Inclusief een lekkere broodjeslunch.

Inschrijven Klik hier om je direct aan te melden! Bij opmerkingen kun je aangeven dat het om de eendaagse gaat.  Voor vragen over de cursus of over de proeverijen kunt je een e-mail sturen naar info@smaakvanwijn.com of bellen naar 06 – 242 07 911.

Zaterdag 1 juli 2017
Zaterdag 30 december 2017

NB: Onafhankelijk

Wij zijn een onafhankelijke wijnschool dus niet afhankelijk van wijnimporteurs en / of wijnproducenten.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren