Zomerwijnprogramma – Schakelmaanden
Wijnschool

Zomerwijnprogramma – Schakelmaanden

Summerwine School

Wil je je als student gericht voorbereiden op een wijntechnische vervolgopleiding? Met het Dedicated zomerwijnprogramma van “De Eerste Soester Wijnschool “ kun je na het behalen van je wijnbrevet en voordat je start met bijvoorbeeld de vinologenopleiding aan de Wijnacademie op een unieke wijze warmdraaien voor het zware werk dat daarna gaat komen.

Het Dedicated zomerwijnprogramma is een indringend schakelprogramma tussen de SDEN trajecten 3 en 4. Opgezet ter preparatie van een mooi maar zwaar wijnacademisch jaar. Immers, de meeste studenten moeten tijdens de opleiding ook gewoon werken en doen de opleiding daar naast! Een enkele uitzondering in luxe positie daargelaten.

Het zomerprogramma bestaat uit een serie druiftypische wijnen die in de vorm van “storytelling” belicht worden! Ze worden geproefd en besproken in relatie tot de wijnstreek waar ze vandaan komen en de druivenrassen waar ze van gemaakt zijn.

zomerwijnprogrammaHet waarom nader verklaard

Het ‘waarom’ achter dit bijzondere programma is te vinden in het feit dat de overstap van wijnbrevet naar wijnacademie in werkelijkheid een sprong blijkt te zijn! Veel studenten vinden de sprong  onverwacht groot! De hele wijnwereld in een jaar! Het is niet niets.  Opname in het Register van Vinologen van de Wijnacademie heeft ook werkelijk een betekenisvolle waarde! Daarom, voor een wat soepelere landing op de wijnacademie denken wij, daar mag een goede aanloop in feite niet aan ontbreken! Het wijnbrevet is de basis. Vanuit die basis is het programma opgezet.

Wij snappen ook wel dat je de mooie zomeravond graag anders wilt invullen dan op “cursus” gaan, ook al is het onderwerp wijn.  Daarom hebben we gedurende de zomermaanden maar liefst 21 streken op het programma staan, verpakt in hoor- en proefcolleges van één uur, met een druivenras en twee centrale wijnen.  De data – streken en druiven vind je hieronder vermeld. Steeds is er een druif  en een wijnstreek waar alle aandacht naar toegaat met in het glas de wijn van deze druif.

Ieder wijncollege begint 19.30 tot 20.30 uur.

agendaInschrijven

Hoe je hier aan mee kunt doen en je hiervoor kunt inschrijven is als volgt:

1)  maak een keuze uit de aangeboden wijncolleges.

2) Geef je per email op voor de avonden naar keuze.

 

Van ons ontvang je een bevestiging van je aanvraag binnen 24 uur na binnenkomst.

Data – wijnen – druivenras

04 juli – rieslingMoezel
05 juli – merlot – Bordeaux
06 juli – grenache blanc – Zuid-Rhône

11 juli – sangiovese – Toscane
12 juli – pinot blanc – Burgenland
13 juli -tempranillo – Rioja

18 juli – verdejo – Rueda
19 juli – cabernet sauvignon – Napa
20 juli – chenin blanc – Anjou

01 aug. – syrah – Hermitage
02 aug. – chardonnay – Meursault
03 aug. – pinot noir – Nieuw Zeeland

08 aug. – sauvignon blanc – Pouilly Fumé
09 aug. – nebbiolo – Piemonte
10 aug. – pinot gris – Alsace

15 aug. – malbec – Mendoza
16 aug. – melon de bourgogne – Pays Nantais
17 aug. – cabernet franc – Stellenbosch

22 aug. – grüner veltliner – Wachau
23 aug. – primitivo – Puglia
24 aug. – rousanne – Languedoc

Je kunt voor deze zomerwijncolleges een zomerstrippenkaart bestellen met 10 zomerstrippen à € 100,00.  Deze strippen zijn alleen geldig in juli en augustus.
Voor ieder college betaal je met een strip.
Vervolgens zet je deze in voor 10 avonden naar keuze. Op tijd boeken is verstandig, de plaatsen zijn beperkt en je wilt de aanloop naar je vervolgopleiding toch zo makkelijk mogelijk maken!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren