Italiaanse wijnen

Italiaanse wijnenAls je kijkt op ons Pinterest bord Smaak van Wijn dan zal het je snel duidelijk zijn dat Italië zeker een van onze lievelingslanden is. Dat geldt niet alleen maar voor mij, maar ook voor Marcel en inmiddels denk ik ook wel voor de kinderen. Hoewel deze misschien Zuid-Afrika …..

enfin, wat maakt het uit. In de wijnkast van Studio Smaak van Wijn liggen lichte, frisse, bubbelende en krachtige Italiaanse wijnen. Van verschillende wijngebieden, druivenrassen en streken. Een heel bijzondere band hebben we inmiddels met Alto Adige. Het wijnhuis van Niedermayer  levert wijnen die van grote waarde voor onze wijnkast zijn.

Alto Adige

Tenuta Niedermayer ligt in Alto Adige. In het schilderachtig mooie wijndorp Girlan is het familiewijnbedrijf Tenuta Josef Niedermayr opgericht in 1852. Sindsdien is het bedrijf van Josef Niedermayr generatie op generatie overgegaan en uitgebouwd. Al spoedig behoorde Tenuta Josef Niedermayr tot één van de bekendste firma’s van kwaliteitswijnen van Alto Adige.

Josef Niedermayr behoort tevens tot de club van de 300 ‘leading wineries in the world’.  Nog altijd staat er een Josef Niedermayr aan het roer van het bedrijf,  het is de oom van de Nederlandse importeur Babette. Haar moeder, zus van Josef, is met een Nederlander getrouwd en kwam zo in Nederland terecht.

 

Alto Adige
Chardonnay Tenuta Niedermayer
Comitissa Spumante Lorentz
Gewurztraminer Tenuta Niedermayer

Lagrein Tenuta Niedermayer
Pinot Nero Borgo dei Posseri
Vernatsch Weger

Meerdere Italiaanse wijnen

Als je in onze winkel aan de Beukenlaan te Soest komt, dan zul je echter zien dat niet alleen Alto Adige goed vertegenwoordigd is, maar ook Sicilië en Puglia, Toscane en Piemonte hun eigen rol hebben. Er is zoveel duivels lekkers onder de Italiaanse zon, dat het moeilijk kiezen is. Daarom wisselen de wijnhuizen nog wel eens.

 

 

Bewaren