Wijncursussen De Eerste Soester Wijnschool

logo_sdenDe wijnschool voor SDEN wijncursussen in de driehoek Gooi: Amersfoort – Hilversum – Utrecht! M: 06-24 20 79 11

Eerstvolgende wijncursussen starten op:

wijnschoolSDEN-1 Wijnvignet: 21 en 28 juni 2017
SDEN-1 Wijnvignet eendaagse: zaterdag 1 juli
WijsWijnspijsvignet: 9 en 23 juni 2017
SDEN-2 basiswijncursus: 8 juni 2017 (vijf avonden + cepageproeverij Rose)
SDEN-3  Wijnbrevet: 15 mei 2017 (negen avonden + blindproefavond)
Blindproeftraining Frankrijk:  maandag 26 juni 2017
Proef, of de ontdekking van de wijnwereld: 1 avond: vrijdag 19 mei 2017
Kaas & Wijn workshop: 16 juni 2017
Chocolade & Wijn workshop: 29 september 2017

Wijncursussen

registerwijndocentDe Eerste Soester Wijnschool, onderdeel van “het Wijncoachingbureau Marja van Beek” dat opgericht is in 2008, is gespecialiseerd in het geven van landelijk erkende wijncursussen, wijnproeverijen, wijnmasterclasses en wijnevenementen. Het slagingspercentage ligt zeer hoog, mede door het werken in kleine groepen! Geen zaaltjes  in hotels of restaurants, geen grote klaslokalen, maar een prettige proefruimte in de wijnschool. Het docententeam bestaat uit gecertificeerde wijndocenten voor de opleidingen voor de landelijke SDEN-examens als het Wijnvignet, de Wijnoorkonde en het Wijnbrevet die leiden naar de vinologenopleiding aan de Wijnacademie. Daarnaast zijn  er met regelmaat Nederlandse sommeliers  in De Eerste Soester Wijnschool om een masterclass over een wijnstijl of wijnstreek te geven!

Onafhankelijk

Een onafhankelijke wijnschool die niet afhankelijk is van wijnimporteurs en / of wijnproducenten.

Wil je meer leren over wijn? Kom dan naar de Eerste Soester Wijnschool en volg hier een van de vele wijncursussen. De Eerste Soester Wijnschool heeft een wijncursus voor iedereen, dus ook zeker voor jou! Lees hieronder meer over de proeverijen en de verschillende cursussen, de opbouw, de inhoud en de prijzen.

*Wat betekent SDEN?
Het keurmerk SDEN heeft SWEN per 1 oktober 2015 vervangen. SDEN staat voor ‘Stichting Dranken Examens en Normering’ en heeft als uitgangspunt een gecontroleerde strikte scheiding tussen opleiden en het afleggen van een examen. Zodoende krijgen de diploma’s van 1 tot en met 5 een gecertificeerde status.
SDEN is dranken breed. Naast wijn worden er ook examens voor gedistilleerd en bier ondergebracht. Diploma’s behaald onder SWEN examens worden tot 1 januari 2016 erkend door SDEN.
Overigens zullen studenten en kandidaten niets van de verandering gaan merken. De prijzen en de zwaarte van de examens blijven ongewijzigd. Reeds behaalde diploma’s op basis van de SWEN normering blijven hun waarde behouden. Echter, SWEN diploma’s die zijn afgegeven na 1 januari 2016 zullen niet meer worden erkend voor o.a. het Slijtersbasisdiploma, Slijtersvakdiploma en als toelatingsbewijs voor de Vinologenopleiding.

Proeverijen in de komende maanden vind je onder  Agenda Wijnproeverij 2017!

Wijncursussen  voor studenten Krijg je plezier in je werk in de horeca, wil je wel wat meer dan alleen maar met borden sjouwen, koffiebuffetjes klaarzetten of zalen ‘verschonen’? Maar voel je je niet zeker genoeg aan tafel in het restaurant? Dan is de cursus voor het wijnvignet genoemd een uitkomst! Op vertoon van je studentenkaart krijg je 11 % korting.

WijsWijnspijsvignet

“Geïnteresseerd in het combineren van eten en wijn? Volg dan de cursus “Ik weet wat van wijn bij het eten”. Je gaat twee avonden aan de slag om te leren welke wijnen bij welke gerechten passen, of bij welke juist niet. Lees meer…

wijncursussen smaakvanwijnLandelijk erkende cursussen

Privélessen: vind jij het moeilijk om de wijn goed te kunnen beschrijven? Is het gras bij de buren altijd groener dan bij jou? Volg je een schriftelijke wijncursus via een opleidingsinstituut? Bij de Eerste Soester Wijnschool kun je het wijnproeven onder de knie krijgen.  Ook kun je je inschrijven voor losse lessen van de opleidingen SDEN 2 en 3. Informatie?  Bel ons dan op 06-24207911. Daarnaast kun  je lid worden van een van de proefgroepen van de Eerste Soester Wijnschool in Studio Smaak van Wijn. Ook persoonlijke studiebegeleiding is mogelijk.

StudioProefgroepen
Lid worden van een van de StudioProefgroepen!  Lees meer…

Wijnvignet (SDEN 1)
Met deze cursus kun je in twee avonden het Wijnvignet behalen! Dit is de perfecte start voor de wijnliefhebber. Lees meer…

Wijn/Spijs
Ik weet wat van wijn bij het eten is een logisch vervolg op het wijnvignet. In deze cursus kom je van alles te weten over het kiezen van een glas wijn bij het eten. Lees meer ….

Basiscursus Wijnoorkonde (SDEN 2)
De wijncursus van 5 lessen voor de Wijnoorkonde bij Smaak van Wijn! Lees meer…..

Wijnbrevet (SDEN 3)
Je wijnkennis naar een professioneel niveau tillen? In negen dagdelen word je vakkundig voorbereid op het behalen van het Wijnbrevet! Lees meer…

——————————————————————————————————————————

CursustafelBesloten groep
Wanneer je met een besloten groep een cursus wilt volgen, is de cursus aan te passen aan jullie wensen. Met een besloten groep kiezen we samen een geschikte datum en tijd, die voor jullie het beste uitkomt. Neem contact op met Smaak van Wijn om een afspraak te maken. info@smaakvanwijn.com / 06 – 24 20 79 11

Smaak van Wijn Cadeaubon
Wil je een keer iemand anders blij maken met een Wijncursus van de Eerste Soester Wijnschool in Studio Smaak van Wijn? Geef dan de SvW Cadeaubon! Hiermee geef je niet alleen de mogelijkheid op één van de vele wijncursussen, maar ook op alle andere producten die verkrijgbaar zijn in Studio Smaak van Wijn.

De cadeaubon is te verkrijgen bij Studio Smaak van Wijn, Beukenlaan 37 te Soest.  Je kunt ook bellen of een mailtje sturen naar info@smaakvanwijn.com, dan leggen wij de cadeaubon voor je klaar.

Aanmelden
Wilt je je inschrijven voor één van de cursussen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wil je aan een cursus deelnemen met een besloten groep of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, door te mailen naar: info@smaakvanwijn.com of neem telefonisch contact op:  06 – 24 20 79 11

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren