11 en 12 november Gastronomie!

Door: Rudie de Groot

Met plezier lees ik het persbericht van Sopexa, dat in mijn postbakje terecht is gekomen! Ik ben namelijk weg van Frankrijk! Van het land, de mensen, de wijnstreken  en de wijnen. De warme zon, het vrolijke Beaujolaisgevoel wat mij bekruipt als ik aankom in Parijs – maar ook, daar zal ik dan eerlijk in zijn, het flaneren langs de Côte d’Azur. Het doet wat met mij.  Ik ben nu eenmaal niet een tententiepje, daar kan ik niets aan doen. Maar een mooie gîte past mij wel heel goed. Als ik hier naar de troosteloosheid buiten kijk, terwijl ik achter mijn bureau verscholen zit, in de warmte van het kantoor, dan ben ik blij dat ik maandag de hele dag naar Utrecht ga! En misschien ga ik dinsdag ook wel! Met de trein naar de Jaarbeurs. Lekker droog. Lekker ‘gastronomisch’ bezig zijn :).

beaujolais

“

Frankrijk voor de eerste keer aanwezig op Gastronomie
”

Voor het vierde achtereenvolgende jaar, vindt op maandag 11 en dinsdag 12 november 2013 de vakbeurs Gastronomie plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Voor het eerst zullen dit jaar 11 Franse producenten hun producten presenteren aan de bezoekers.

Een divers aanbod van Franse producten.


De firma Delpeyrat zal diverse vleeswaren, foie gras, zalm en kaviaar presenteren. Les Fermiers Landais komt naar Gastronomie met een breed aanbod van gevogelte (kip, kalkoen, kapoen en parelhoen). Voor kwaliteits-vanille en andere patisserie producten kunnen de beursbezoekers terecht bij Eurovanille. Caillor zal  zijn kwartels en kwarteleieren presenteren. Kwaliteitszout en Fleur de Sel uit Guérande zal door Trad y Sel aangeboden worden. Het Nederlandse bedrijf Polaris zal een aantal van zijn leveranciers van Franse visproducten vertegenwoordigen. L’Huilerie Vernoilaise komt naar Gastronomie met olie, azijn en mosterd. Bent u liefhebber van appelsap, cider en Calvados, dan bent u bij Cidrerie Traditionnelle du Perche aan het goede adres. Wijnliefhebbers kunnen Franse wijnen uit verschillende Franse regio’s proeven en bestellen bij Viticlub.  Bij Albert Bichot vindt u een mooie selectie wijnen uit de Bourgogne.

Tot slot zal Souvenirs de France een mooi assortiment aan Franse worsten en kazen presenteren.

Locatie:          Jaarbeurs Utrecht / Hall 5,  F006 t/m F016

Datum :          maandag 11 & dinsdag 12 november 2013

Tijd :               maandag 11.00 – 19.00 uur en dinsdag van 11.00 – 18.00 uur

De vraag naar kwaliteitsproducten in Nederland neemt toe.


In Nederland groeit het biologische segment en stijgt de vraag naar duurzame producten en producten waarin dierenwelzijn hoog staat aangeschreven. Authentieke producten, niche producten en delicatessen worden steeds belangrijker voor de consument.  Het Franse aanbod sluit hierbij goed aan met kwalitatieve, duurzame producten van kleinschalige landbouw en veeteelt met een onderscheidende smaak, waarin vakmanschap de boventoon voert.