15 jaar Riesling – een succesverhaal

15 jaar Riesling – een succesverhaal

Wat is een generatie?

Een generatie is in sociologische betekenis groep van ongeveer gelijktijdig geboren mensen. Een verloren generatie is er een waaruit weinig is voort gekomen. Nou, dat kun je niet zeggen van de “Generation Riesling”!  In essentie zijn nieuwe generaties vernieuwers van een cultuur. Zo is de Riesling Generation ontstaan. Met veel succes!

“Generatie Riesling – 15 jaar en niet een beetje stil”

Op 8 juni 2006 organiseerde het Duitse Wijn Instituut (DWI) de eerst wijnpresentatie van deze groep. Met een groep van 25 jonge Duitse wijnmakers kwam dit tot stand in de Imagination Gallery in Londen onder de titel “Generation Riesling”. Dit was tevens de geboorte van de grootste vereniging van jonge wijnmakers ter wereld met momenteel ongeveer 530 leden. Wat was het plan? Het klassieke Riesling imago in Engeland te verbeteren met deze jonge wijnmakers!

Maar leeftijd gebonden

Een verbond van 15 jaren. Met restricties. Het blijft een generatie van jonge gasten 🙂 Dat betekent dat als je de leeftijd van 35 bereikt hebt, je de club moet verlaten. Het is voor velen de ultieme springplank in hun wijnleven geweest. Deelnemen aan de Generation Riesling evenementen legt geen windeieren, maar is de basis voor langdurige zakelijke relaties.

Activiteiten

De DWI zet de generatie Riesling-producenten of hun wijnen op spraakmakende manieren in de schijnwerpers. Van presentaties met maximaal 30 leden op enkele van eigen beurzen en evenementen in Duitse en internationale metropolen, tot optredens op streetfoodfestivals . Onder het motto “Muziek voor de tong” legt de DWI sinds een aantal jaren met toenemend succes intensievere contacten in de muziekscene. Tegenwoordig is men ’s werelds grootste organisatie voor jonge wijnmakers. Wil je meer weten? Lees dan verder op de eigen site “Generation Riesling

Meer Duitse wijnen proeven? Kom na de zomer naar de Ronde door Duitsland in Studio SmaakvanWijn.

wijnschool soest