wine expert in 24 uur

wine expert in 24 uur

wine expertBe a wine expert

In de “24-uurs wine expert” deelt  de Engelse wijngoeroe Jancis Robinson haar expertise met autoriteit, humor en kennis. Ze schrijft moeiteloos over het verschil tussen rood en wit, de vorm van de flessen en hun labels, beschrijvingen van smaak, kleur en geur, over wijn&spijs en de correlatie van de prijs-kwaliteit.  Een kind kan de was doen 🙂

Jancis Robinson is by far de meest gerespecteerde wijn criticus en journalist in de wereld. In 1984 haalde ze als eerste buiten de gerespecteerde wijnhandel de Master of Wine titel. Ze schrijft voor de Financial Times, ze is de auteur/uitgever van tientallen wijn boeken, waaronder ‘Wine Grapes, The Oxford Companion to Wine en The World Atlas of Wine. Haar bekroonde website, JancisRobinson heeft abonnees in 100 landen.

Nu dus, sinds begin vorig jaar is de “24-Hour Wine Expert” op de markt. Voor diegene die graag leren, maar niet weten hoe te beginnen! Een helder geschreven, informatief en vrolijk goed te lezen boek! Echt een super boekentip!

Pand-BeukenlaanMisschien triggert het je om na het lezen van dit boekje nog veel meer te willen weten van wijn. Dan kun je natuurlijk altijd ergens in ons land wel een wijncursus volgen. Bij het Wijninstituut of bij De Eerste Soester Wijnschool bijvoorbeeld. Er zijn verschillende levels waarop je kunt instappen om een ‘wine expert’ te worden. De groepsgrootte bij de Soester wijnschool houden we bewust klein, zodat iedereen actief betrokken wordt bij het hele wijnproces. Meerdere niveaus van de cursussen voor de SDEN-examens worden bij ons aangeboden. Maar je kunt je ook verschillende druivenras-avonden bezoeken. De zogenaamde cepage avonden. Tijdens deze avonden staat een druivenras centraal, wat het makkelijker maakt de wijnen van dit ras beter te leren kennen.

Je kunt je voor een losse avond inschrijven, maar je kunt ook een strippenkaart nemen voor vijf of tien avonden.  En uiteraard, ook hier werken we met een proeftafel met maximaal 12 proevers! Meer weten over de strippenkaart, dat kan hier: Strippen!

 

 

Bewaren