28 september 2014 al geblokt?

Zet het maar in de agenda: 28 september 2014 Rally4Ladies in Soest. Want je moet het een keer meegemaakt hebben! Wij – van Smaak van Wijn – kunnen dit nu beamen! Het is echt ontzettend leuk om te doen. Waar mannen zouden zeggen: ‘je lacht de ballen uit je broek’ , gaat dat er onder de dames iets beschaafder aan toe, zeker met een thema als dit jaar: Kastelen. Desalniettemin kwamen de lachspieren niet tot rust.

Het gedoe onderweg, irritante bumperklevende adel afschudden, de gepanikeerde grimasgezichten van  de lady-coureurs, de ‘handen-in-het-haar’ van de frustatienavigatoren, het was  dikke pret. Hier en daar ging het mis, niet omdat de route niet klopte, maar omdat wij, gewend aan ons multitaskende bestaan, vast twee sprongen vooruit dachten en dan “oh”… zeiden, “dat we weten we wel”. Maar natuurlijk werkt het zo niet als je puzzelt!

Alle lof voor de organisatoren: Carmelita Eijndhoven, Anita Dekking en Dolf Dekking – die werkelijk aan alles gedacht bleken te hebben. Zo was er een ‘noodnummer’ voor handen, als je werkelijk door de bomen de weg niet weer zag! Je kon sterke mannen optrommelen als je vervoer er mee uitschee. Bij het Hilton kon je – indien gewenst –  een voorovernachting boeken en een afterrally diner! Overal werd gefilmd, stonden fotografen langs de weg en was er voor een ‘weekendtas vol’ voor onderweg gezorgd.

Zoals gezegd deed Smaak van Wijn mee. Ook zij sponsorden wat kadootjes. Een traininkje hier, een proeverijtje daar. Maar tijdens de rit was de food&beverage natuurlijk non-alcoholic! En ruimhartig! De start met zoetigheden en lekkers bij het Hilton, werd zoetjes overgedaan bij landgoed Zonheuvel waar we en passant een stukje van de puzzle konden spotten. In Amerongen, ja natuurlijk bij het Kasteel werden we overladen broodjes, frisjes en ‘melkvandekoe’. Bij Kerkenbosch in Zeist stond een aperitivo non-alcoholico klaar met een uitgebreid kaasassortiment.

R4Ladies mosa 1

 Bij slot Zeist was het werkelijk hilarisch. Je zag rondjes draaiende equipes, het zweet op het voorhoofd, af en aan over dezelfde weg  rijden. Bochtje naar rechts, bruggetje over ….. ja en dan? Het duurde lang voordat men er uit was. Niet iedereen ontdekte de twee bruggetjes tegen over huisartsopleiding Julius! Verderop gingen we zelf tot drie keer toe verkeerd, omdat de navigator het voor één keer iets te ruim nam met het bolletje -pijltje.:)

Terug bij het Hilton voor de After Party! Lekker aan de wijn. Nou ja,  daar mag het Hilton wel iets aan doen to be quite honest. Pfff – het huiswijndebat moet nog breed gevoerd gaan worden! Dat bleek hier wel weer.

Na de binnenkomst van het laatste bekroonde equipe, dat de gouden draad een beetje kwijt geraakt was, kwam daar toch het verlossende woord en kon het beste Rally4Ladiesteam gehuldigd worden! Toppers! De foto’s staan inmiddels op het Facebook!
Reine Claude – coureur Yvonne de Jong en navigator Ellen Centen – gingen de galerij van de eeuwige roem binnen! Waarna ze vertrokken met een fantastisch Sportcity Abonnement! Volgend jaar verschijnen ze fit en getraind opnieuw aan de start!

 De Dolderse-Loosdrechtse mix in vermomming als ‘Stop&Go” deden dit jaar voor de tweede keer mee. Ze behielden hun podiumplaats als meest creatieve equipe van 2013.  Het groen en rood van de 2012 rally had plaats gemaakt voor hoefgetrappel en paardengehinnik! Deze ladies gingen de strijd aan met paardenkracht! In levende lijve en in overdrachtelijke zin.R4ladies 2

Net als wij, want reken maar dat het ‘Smaak van Wijn team in zelfde formatie weer meedoet! We zijn al druk aan het brainstormen. Wat een thema: Filmsterren!

Filmsterren en wijn… wie helpt ons? Wie wil meerijden onder de vlag van Smaak van Wijn? Wie gaat de Wereld van Smaak van Wijn voor ons vertegenwoordigen?

1 Reactie

  • Carmelita Eijndhoven Posted 30 september 2013 18:00

    Super leuke blog!!!!! We zien jullie graag volgend jaar weer bij het thema: Moviestars …….Lieve groet Carmelita en bedankt voor prijzen, jullie krijgen leuke deelneemsters in de cursus;,))

Reageren is niet mogelijk.