Alsace en Alto Adige, als het op gastronomie aankomt!

Alsace en Alto Adige, als het op gastronomie aankomt!

Dagboek, dinsdag 26 juli

Alsace en Alto Adige

Alsace en Alto Adige. Het start beide met een A! Twee fantastische wijnstreken waar Marcel en ik graag zijn. Welke wijnen we ook heel graag drinken! Wit in de Alsace is deels gelijk aan wit in Alto Adige. De een met een Frans accent, de ander met een Italiaanse accent. Pinot Bianco en Pinot Blanc. Pinot Noir en Pinot Nero. Pinot Grigio en Pinot Gris. Maar Gewurztraminer dat blijft Gewurztraminer 🙂

Alsace en Alto AdigeStoofpotje kip

Kip kun je eten in de Alsace – Coq au vin, of in Alto A. maar ook gewoon thuis in de tuin. Dat laatste doen we en we kiezen de Italiaanse bereidingswijze. We eten ‘pollo alla cacciatore’. Een stoofpot van kippenvlees,  kippenpoten en kippendijen. Ook de wijn is easy Italian. Dit keer komt de Pinot Grigio op tafel. Een witte wijn, heerlijk fris, maar met genoeg rondheid bij het zachte stoofje. De kruiden en de tomaten uit de pot zorgen voor het bruggetje naar het frisse van de wijn.

Pinot Grigio

Een verleidelijk tiepje, deze Alto Adige PG. Fris, zwoel en vol met een uitdagend karaktertje. Droog, overigens, geen spoortje van zoet. Dat kan in de Alsace weleens anders zijn zoals je kunt lezen in dit alles omvattende artikel over de Alsace van The Wine Wankers.

“Pinot Gris is full bodied, rich and intriguing: Think earthy aromas with elements of smoke, mushroom and moss, dried fruit flavours, gingerbread and honeyed nuances.”

Mutanten familie

Pinot, wat een heerlijke druiven. Verantwoordelijk voor zo’n diversiteit in wijnen. Een stelletje mutanten zijn het, de noir, gris, meunier en blanc. En, zo constateren wij vorig jaar op Schouwen Druivenland, ook daar doen ze het geweldig goed. De wijnen van de Kleine Schorre staan hun mannetje! Net als in Alsace en Alto Adige komen hier ook volle wijnen vandaan, mooi van kleur, royaal in smaak.

De Eerste Soester Wijnschool

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren