Nieuwe maître sommelier voor Amarone

Nieuwe maître sommelier voor Amarone

Vakkennis hand in hand met Brabantse charme

Het interieur van Amarone kreeg dit jaar al een flinke make-over, maar wederom waait een frisse wind door het Rotterdamse sterrenrestaurant. Met de komst van maître sommelier Maikel Ginsheumer zal ook de sfeer waarin het restaurant zijn gasten ontvangt een verandering ondergaan. Zijn jarenlange ervaring gecombineerd met zijn gemoedelijke Brabantse inborst brengt een ontspannen en warme ambiance met zich mee die gasten zeker niet zal ontgaan. Daarnaast zal uiteraard een nieuw wijnassortiment op de kaart verschijnen.

SommelierMaikel Ginsheumer

Maikel Ginsheumeris nog niet lang aan de slag bij Amarone, maar voelt zich in het bedrijf nu al als een vis in het water. Of liever in de wijn, want de maître sommelier is uiteraard de nieuwe verantwoordelijke voor het wijnassortiment van Amarone. Eerder werkte hij bij de Swaen in Oisterwijk, La Rive in Amsterdam, Le Cirque in Scheveningen en de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Chef kok en eigenaar Gert Blom: “Uiteraard gaan we werken aan een nieuwe wijnkaart. Maikel heeft een lange ervaring als sommelier en heeft bovendien een uitstapje naar de wijnbranche gemaakt. Naast zijn invloed op de wijnkaart zal hij als ervaren gastheer ook zijn eigen stempel drukken op de sfeer in het restaurant. De combinatie van zijn vakkennis en zijn Brabantse charme zal zeker bijdragen aan een bruisende ambiance.” Maikel Ginsheumer wordt in het restaurant ondersteund door gastvrouw Sally van der Steen, inmiddels zeven jaar werkzaam bij Amarone en volgens Blom ‘een rots in de branding’. Maikel volgt maître sommelier Harrie Baas op.

Over Amarone

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Amarone wordt gerund door chefkok Gert Blom. De kookstijl van Gert Blom is diep geworteld in de Franse keuken, maar dan wel in een lichtere uitvoering. Daarbij laat Blom zich graag inspireren door de mediterrane keuken, getuige de legendarische truffelrisotto die al jaren op de kaart staat. Begin dit jaar kreeg het interieur een make-over. Inmiddels gaan gastronomie en gastvrijheid naadloos samen, dankzij het comfortabele interieur vol warme tonen en zachte materialen. Amarone is gevestigd aan de levendige Rotterdamse winkelstraat Meent, die de laatste jaren is uitgegroeid tot een winkelstraat met allure.

Persbericht, september2015