Amore per tua madre

Amore per tua madre

Ideeën voor Moederdag. Mooie wijnen voor fijne prijzen. Om samen met je moeder te proosten op een tijd die gaat komen! Coronaloos! Bestellen kan tot en met woensdag 6 mei. Ophalen kan dan vrijdag of zaterdag. We kunnen ook bezorgen. Als je een recept bij de wijn wilt, dan kan dat ook zonder probleem. De wijnen worden in cadeauverpakking geleverd.

Amarone van Villa Girardi  € 39,50
Eigendom van de familie Tommasi. De jonge Giancarlo Tommasi maakt hier de wijnen die zonder uitzondering meedoen met de beste 10 boeren van de regio. De wijngaarden liggen ten oosten van het Gardameer. Kan niet wachten tot we er weer heen mogen. Risotto met paddenstoelen! Smullen!

nieuwsbrief

Vin Santo van Il Muro 2010 € 21,75 Deze ‘heiligen wijn’ komt uit Toscane en is met zijn zoetheid en rondeur de begeleider voor een kaasplank, of een zoet dessert. Of gewoon met die heerlijke cantuccini koekjes van amandel gemaakt. De maat van het flesje is 37,5 cl.

Barolo Amalia van Cascina Amalia  2013 € 34,50
Afgelopen najaar waren we in Monforte. Hier komt de Barolo Amalia vandaan. Een geurende wijn met in de gekonfijt fruit, rozen en vanille. Geef de wijn wat lucht om de tannine te verzachten en de aroma’s beter vrij te laten komen. Op het bord: een gekruide varkensrollade!

Pecorino van Orlandi Contucci Ponno 2018 € 12,75 De lokale naam van Pecorino is “Pecurì” (schaap) vanwege het feit dat de schapen dol zijn op deze druiven! Om de druivenstokken te beschermen tegen schapen liggen er vaak moerbeistruiken rond de wijngaarden. De wijn heeft een bijzondere eigen stijl en rustte op de lie. Naast de lichtgele kleur met groene rand, bezit de wijn een aroma wat doet denken aan verse kruiden, appels en zuivel. Een goed geconcentreerde wijn met een smakelijke bite in de afdronk. Heerlijk en bijzonder aperitief. Misschien leuk om zelf een zalmzijde te marineren en dan in dunne slices te serveren.

Moederdag

Chateauneuf-du-Pape van Olivier Hillaire 2016 € 29,75 De geur van ‘rotie’ (geur van gebraad) en gestoofd rood, rijp fruit maken de wijn verleidelijk. De tannine is rijp en in balans met de zuren.  Olivier Hillaire  is nu eigenaar van 3 ha. wijngaarden in Chateauneuf du Pape en 5 ha. in de Côtes du Rhône. Inmiddels werkt ook zijn zoon Baptiste mee in de wijnmakerij. In het dorp bezitten ze een klein winkeltje. Ik zou hier wel een Beef Wellington bij willen zetten!

bubbles

Champagne Brut van Domaine Piolot  € 29,75 / of een halfje voor € 19,75 Roland Piollot is een zeer serieuze wijnmaker die alles doet aan de kwaliteit van de bodems waarop zijn wijnstokken groeien. Dat het hard werken is aan de rivier de Aube blijkt wel uit het feit dat de helft van de wijngaarden een steilte heeft van 35%! Dat is serieus stijl en dan moet je wel doorzetten om deze druiven goed te kunnen telen. Kortom zeer hardwerkende wijnboeren die zeer betrouwbare wijnen maken, hele faire Champagnes met raffinement, mooi fruit en fijne zuren in de afdronk. Deze brut cuvee die wij selecteerden bestaat voor 70% uit Pinot Noir, 20% Chardonnay en 10% Pinot Blanc. Ja, die had je niet zien aankomen 🙂 Oesters voor de liefhebber, voor mij coquilles St. Jacques, om en om in de pan op een ‘bedje van’ rucolo met saffraansaus.

 
Welkom in de wondere wereld van SmaakvanWijn