Asperge Wijnfestijn op Wijngaard De Reeborghesch

Asperge Wijnfestijn op Wijngaard De Reeborghesch

Het beleven van smaak is een verfijning die bij onze eerste levensbehoefte, eten en drinken, hoort. De ‘smaak van wijn‘ bij heerlijke gerechten is niet alleen een mode verschijnsel, het is reëel. Wijn ingeschonken bij het eerste gerecht, waarbij de fles misschien op goed geluk geopend is, past waarschijnlijk niet goed bij het volgende gerecht, terwijl het juist mogelijk is de combinatie zo te kiezen dat zowel het gerecht als de wijn samen op hun best tot uiting komen.

VijverwijngaardZaterdag 24 mei
Op Wijngaard De Reeborghesch wordt  op hoog niveau aandacht geschonken aan het vineuze en het culinaire. Op zaterdag 24 mei wordt het verband van wijnen met gerechten belicht door Arina van Leenen, Take Away Sommelier, dit keer met inzet van Achterhoekse wijnen, geproduceerd op Wijngaard De Reeborghesch door Henk Marmelstein. Laatstgenoemde zal laten zien, tijdens een rondleiding, waar die wijnen vandaan komen en wat er allemaal aan te pas komt om een kwaliteitsproduct te krijgen. Toine Smulders, meervoudig bekroond Superkok en Ambassadeur voor Achterhoekse Asperges in 2012, kookt hier niet alleen op locatie rondom het thema “Asperges”, maar neemt ook de smaakbalans mee in de bereiding van zijn creaties, zodat sommelier en cuisinier elkaar in perfecte balans ontmoeten.

De wijngaard is prachtig gelegen  in het coulisse landschap in het buurtschap Kotten van de gemeente Winterswijk. Bij goed weer zullen de tafels gedekt zijn op een mooi punt in de wijngaard. Is het wat minder dan is de karakteristieke schoppe hiervoor sfeervol ingericht.

Voor degenen die wel hun licht willen opsteken over wijn smaken en combinaties met smaken in eten, maar die het diner niet kunnen bijwonen is er gelegenheid voor bezoek vanaf 13.00 uur. Het avondprogramma begint om 17.00 uur. Het evenement is zeker leerzaam en smaakvol, maar uniek in het samen komen van wijnproducent, sommelier en top gastronomie op een bijzondere wijngaard. Waar kom je dat nu tegen?

Het is mogelijk in te schrijven voor dit evenement tot 18 mei. Volg de pijl! pijl