Aspergewijn voor onze combiproeverij

Aspergewijn voor onze combiproeverij

aspergewijnVandaag wordt de aspergewijn 2017 gekozen!

De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi (Noord-Limburg)  waarbij in 3 gangen steeds 10 wijnen per gang blind geproefd zullen worden. Best pittig dus! De beoordeling zal direct door de vinologen verricht worden. Om 17.00 uur zal de Nederlandse Aspergewijn 2017 bekend gemaakt worden. Uiteraard zullen wij deze wijn ook tijdens onze combiworkshop Asperges&Wijn op vrijdag 5 mei inzetten! Veel te  leuk!

Aspergewijn verkiezing  2017

Bron de Horeavizier! De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) organiseert voor de tweede keer de verkiezing van de Nederlandse Aspergewijn, dit jaar voor de eerste keer in samenwerking met het Nederlands Asperge centrum. De verkiezing zal plaatsvinden door leden van de Verenigde Vinologen Nederland bij asperge-restaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi op 19 februari 2017 waarbij in 3 gangen steeds 10 wijnen blind per gang geproefd zullen worden.

Landelijke aanpak

De leden van de Verenigde Vinologen Nederland zijn van mening dat er vaak wijnen als aspergewijn worden geschonken, die niet geheel passen bij de koningin der groente. Voorts is de verkiezing van een aspergewijn vaak een regionale aangelegenheid, doch om dit te doorbreken is er nu een landelijke verkiezing. In totaal zullen een dertigtal wijnen genomineerd worden.

Winnaar op opening van het Aspergeseizoen 

De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 11 april 2017 in het Amstel Hotel en zal veel publiciteit krijgen in de media. Verder zal ook de consument betrokken worden bij de verkiezing van de Nederlandse Asperge wijn middels het raden van de winnende wijn uit de verkiezing. Hieraan is de prijs verbonden van een doos van de winnende wijn. De wedstrijd zal gespeeld worden op diverse Social Media kanalen die door het Nederlandse Aspergecentrum worden bediend. Ook voor u koks een ideaal moment om deze koningin volop in de aandacht te zetten.

Proeverij

De verkiezing vindt plaats tijdens een wijn-spijsproeverij door vinologen een van drie aspergegerechtjes, waarbij de dertig genomineerde wijnen blind geproefd zullen worden. Er zal bijzondere aandacht zijn voor de ultieme wijn-spijscombinatie, als voorwaarde geldt dat er interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen (dus zowel van de wijn als van spijs). De combinatie die hierbij in totaal het hoogst scoort zal veel publiciteit krijgen (persberichten en websitevermeldingen) en de best bijpassende wijn zal de titel Nederlandse Aspergewijn 2017 behalen.

NB: Inmiddels is de proeverij geweest en de winnende wijn bekend.

Op zondag 19 februari jl. heeft een deskundige jury van de VVN dé Nederlandse Aspergewijn van 2017 gekozen. Winnaar is geworden:

Manoir Grignon Muscat Sec geproduceerd door LGI – Carcassonne – Pays D’Oc en ingezonden door Abels Wijnen uit Malden.
De top 3 winnende wijnen luidde als volgt:

  1. Manoir Grignon Muscat Sec 2015
  2. Cierna Blanco van Bodegas Sommos 2015 ingezonden door Wijnkoperij Huub Oostendorp
  3. Bellingham Pear Tree 2016 ingezonden door slijterij Weijs

 

Bewaren