Azië maakt wijn van internationale druiven

Azië maakt wijn van internationale druiven

Asian Wines! Dit anders-dan-andere-wijnimportbedrijf is ontstaan in 2012 na het drinken van een voortreffelijk glas wijn uit India. Deze wijn, een Sauvignon Blanc was de reden om zich te gaan verdiepen in de wijnen uit de “Nieuwe Wereld” India, Thailand en China! En ze doen dat op een bijzondere manier! Niet slechts alleen door de wijnen hier naar Nederland te halen en “voor te proeven”! Nee! Victor Petit en  Sapna Knijnenburg gaan gewoon naar de andere kant van de wereld en

bezoeken ter plaatse de vineyards, de wineries en de mensen van het land! Bijvoorbeeld Sula Vineyards. De eigenaar van het Sula-label had zijn eerste ervaring met wijn drinken in Californië! Dit verklaart de westerse invloeden in het ontwerp van het wijnlabel.

India’s groeiende, steeds meer verwesterde en welvarende middenklasse is aanmoediging genoeg voor de lokale wijnindustrie, al vormden ook de in 2005 opgelegde zware accijnzen op geïmporteerde wijnen een aansporing voor bedrijven als Château Indage, Sula en Grover. Deze drie bedrijven verkopen samen  90% van de Indiase wijn. (bron: de wijnatlas)

Sula heeft momenteel zo’n 500 ha aan wijngaarden! De foto’s hieronder geven een beeld van het bedrijf!
Wij proefden de Viognier Reserve en de Shiraz Reserve!

DSC_0481

DSC_0494

DSC_0489 DSC_0490

DSC_0497 DSC_0501DSC_0524 DSC_0534 DSC_0535 DSC_0543

DSC_0550 DSC_0551 DSC_0554

Sula Dindori Reserve Viognier 2011

14% alcohol maar liefst in deze bloemige,  vriendelijke wijn uit Nashik India.

Een gele kleur, helder. Een wijn met een stevig parfum.

In de mond komt het zoet naar voren, naast fruittonen van perzik, abrikoos, meloen. Rijp zoet fruit.
De afdronk is kort. Leuk om Viognier te proeven uit een land waar je het allerminst van verwacht.

Het is een wijn die je kunt inzetten bij wat ronde gerechten zoals bijvoorbeeld gerookte forel. Niet te vettig, maar

precies goed. Ouderwets met toast. (Maar zonder mierikswortel :))

Sula Dindori Reserve Shiraz 2012

Ook een wijn met een houttoets.

DSC_0510In het glas donkerrood met een lichte paarse gloed. Achter het zoete fruit komen wat peperige tonen. De zuren zijn gemiddeld, tannines zijn heel zacht, een zoete aanzet gevolgd door vol donker fruit. 13,5 % alcohol. Goede begeleider voor Fondue Bourguignonne, of zoals ze zelf suggereren een Pizza. Het etiket van zowel de Shiraz als de Viognier Reserva is grappig, vrolijk en zonnig. Beide wijnen zijn afgesloten met een schroefdop. Klaar om nu te drinken. Asian Wines!