Wijnfestival Bacchus

Wijnfestival Bacchus

Bacchus Wijnfestival viert feestje met Douwe Bob en Extince in Amsterdamse Bos

Van de pers: Amsterdam, 30 mei 2017 – Met een muzikale en culinaire line-up om letterlijk je vingers bij af te likken is Bacchus Wijnfestival vanaf 9 juni weer terug. Het goddelijke festival viert de weekenden van 9 en 16 juni een feestje in het Amsterdamse Bos met artiesten als Douwe Bob, Extince, The Flexican en Erick-E. Culinair platform MUNCHIES is aanwezig met een eigen restaurant en natuurlijk vloeit de wijn van tien wijnwinkels uit Groot-Amsterdam rijkelijk. Nieuw dit jaar is de honden photobooth, speciaal voor viervoeters en eigenaars die zich voor de eeuwigheid willen vastleggen.

Cristal

Uit alle hoeken van de wereld presenteren de wijnwinkels hun beste wijnen per glas en per fles. Een glas wijn begint bij € 3,-, maar voor diegene die zich echt als God in Frankrijk voelt, is er ook een glas Cristal voor ietsjes meer. Bij binnenkomst krijg je direct een eigen wijnglas dat je mee naar huis kunt nemen. Achter iedere wijn schuilt natuurlijk een interessant verhaal om uren over te praten, maar het genieten staat voorop.

Sterrenchefs bij MUNCHIES-restaurant
Van wijn drinken krijg je natuurlijk de munchies en daar weten de vrouwen en mannen van het gelijknamige platform wel raad mee. Samen met sterrenchefs Chris Naylor (restaurant Vermeer), Ivan Beusink (RIJKS), Alain Caron (Café Caron) en Nel Schellekens (ex De Gulle Waard), Tosao van Coevorden (De Japanner), Marnix Benschop (ex Noma) en Alexander Wong (FG Restaurant) serveren zij dagelijks dertig couverts. Snel bij zijn dus. Voor wie deze gastronomische boot mist is er natuurlijk ook veel lekkers bij de foodtrucks en zijn er proeverijen van onder andere Paul Mas.

Een muzikaal feestje

Is het nu de fijnbesnaarde stem van Douwe Bob, het prinselijke geluid van Extince of de fijne plaatjes van The Flexican, Erick-E, Girls Love DJ’s, Nicole Bus en Rob Dekay; ook de muzikale trek van de bezoeker van Bacchus Wijnfestival wordt ruimschoots gestild. Aan spreekstalmeesters Horace Cohen en Pim Veth is ook dit jaar niet te ontkomen, het vaste duo praat je natuurlijk weer bij over alles wat wel en vooral niet met wijn te maken heeft.
Op Bacchus Wijnfestival vindt niemand de hond in de pot. Daarom is er speciaal voor de blaffende bezoeker een heuse photobooth ingericht. Leg je eeuwig vast met je trouwe viervoeter en ga daarna prinsheerlijk aan de wijn (we hebben water voor de hond). Voor de jongsten onder ons is er een kinderhoek met silent disco, schmink en vermaak van kunstenaar Boxie.

Belangrijke info

Het festivalterrein opent de vrijdagen om 16:00 en de overige dagen om 14:00. Vrijdag en zaterdag sluit het festival om 23:00 en zondag om 21.00. Kaarten zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar. Vroege vogelkaarten zijn uitverkocht. Regulier entree kost € 15,00. Een “Dik Voor Mekaar” kaart is één dag entree, een glas gevuld met bubbels bij binnenkomst en 10 munten voor eten en drinken. Deze kaart kost € 50,-. Alle prijzen zijn exclusief fee. Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar aan de deur.
Voor meer informatie, zie Bacchus Wijnfestival of de Facebookpagina