Beaujolais-Villages

Beaujolais-Villages

Beaujolais-VillagesMaandag, 8 mei

Vrolijk, fris en sappig, zo kun je de Beaujolais-Villages in ons glas het beste omschrijven. Domaine des Maisons Neuves. Een wijn passend bij zonnig weer, spelend met de stralen in je glas.  Fruitig en licht. Met duidelijke aroma’s, een wijn om het hele jaar van te genieten. Beetje koelte kan geen kwaad, dus leg hem gerust eventjes in de koelkast en schenk rond de 12 – 14  graden C.

De wijnbereiding, de vinificatie in de Beaujolais en ook voor deze Beaujolais-Villages gaat anders dan bij andere rode wijnen. Men gebruikt hier (overigens niet altijd) de methode maceration carbonique. Een bewuste keuze omdat zo de vrolijke felle kleur en het fruitige sap het beste tot zijn recht zal komen. Hierdoor zal de wijn minder tannineus zijn, juist wat zachter zijn.

Beaujolais-Villages Maisons Neuves

Domaine des Maisons Neuves is gelegen in de gemeente Saint Lager , aan de voet van de beroemde Mont Brouilly in het hart van de Beaujolais. Een familiebezit wat al vijf generaties in bezit is. Ongeveer 40 ha groot waarbij zo’n 8 in Brouilly. De oogst wordt handmatig binnengehaald op het juiste moment bij optimale rijpheid van de blauwe druifjes.

Wat komt er op tafel

“Nous retrouvons une très grande palette d’accords mets vins : Charcuterie, Salades, Viandes rouges. Idées originales : Les accords sont très variés et peuvent aller des crudités, au plateau de charcuterie en passant par le pavé de charollais.”

Heerlijk dus, niet te zwaar. In het pannetje een mooie eendje, rustig bakkend op zijn vette borst. De laag wiebertjesvormig in gesneden. Als het vet bijna weggesmolten is en een mooie krokante korst geeft, draai je het borstje snel om, om op hoog vuur de vlezige kant dicht te schroeien.

In tranches met een sinaasappelsaus en kleine aardappeltjes in de schil op het bord! Echt verrassend lekker. En geloof me, sinaasappelsaus is echt niet moeilijk te maken.