Beroemd of bekend? EX rosé

Beroemd of bekend? EX rosé

EX of AIX

Het spel der woorden is zo leuk om te spelen. Meesterlijke stappen kun je zetten als je het goed beheerst. Je kunt mensen imponeren, overtuigen, over de streep trekken of beïnvloeden. Je kunt mensen ook voor de gek houden….

EX rosé

Op Perswijn,nl lees ik vanochtend een allerminst ‘roze artikel’ van de immer scherp geslepen pen van de heer van Heusden. Met een knipoog naar de Gooische AIX is er een nieuwe merk rosé op de markt gekomen met de welluidende naam Ex. Een naam bedacht door de dames Joosten en Boer.

Ik citeer: “De lekkerste rosé die we ooit gedronken hebben is de Zuid Franse Rosé Le Paradis. Hij was vorige jaar onze absolute best seller, deze topwijn. We waren er zo verliefd op dat we In samenspraak met onze wijnboer hem in een eigen jasje gestoken. Toen nog een nieuwe naam….”

Lekker maar niet leuk misschien

Tja, duidelijk, de naam die schijnbaar opborrelde: EX 🙂 Niet echt verrassend, niet echt origineel. Eigenlijk nogal onverwacht. Misschien ook ongepast zoals van Heusden tussen de regels door aangeeft. Dat onderschrijf ik wel. Er wordt al genoeg gerommeld en gegrapt in de wijnwereld. Serieus, het is toch evident: lekker brood haal je bij de warme bakker. Je betaalt daar ook de prijs voor. Goede wijn, eerlijke wijn, die haal je bij die wijnvakman of die wijnvakvrouw, die niet goochelt met woorden, niet imponeert met lastige vaktaal, geen mensen voor de gek houdt, maar simpelweg heerlijke wijn bij de mensen brengt, zonder elitair gedrag.

Beroemd of bekend

Tot slot, dat het duo ‘Astrid & Thérèse’ het meest beroemde paar is dat de wijnacademie ooit heeft afgeleverd, dat trek ik wel in twijfel. Immers bekend zijn is niet per se gelijk aan beroemd zijn, toch? Eventjes zelf de blog op Perswijn.nl lezen? Dit is de link naar de pagina over de EX rosé.