Biologische Airen van pre phylloxera druiven

De eerste keer dat ik Marqt in liep, nee niet de markt opliep, was op de Overtoom. Ik was met een vriendin die altijd overal als eerste de beste, leukste en lekkerste gastronomische tips te pakken weet te krijgen.  We vermaakten ons prima en zagen heerlijke  – eerlijke producten. Marqt was in die tijd nog geen ‘begrip’ maar dat zou niet lang op zich laten wachten. ’t Ja wat is Marqt? Dit zeggen ze zelf: “Marqt is de plaats waar het allemaal bij elkaar komt. Andere ideeën over wat we eten. Respect voor natuur, dieren en mensen.
Producten die met passie en verantwoordelijkheid worden gemaakt en waar een eerlijke prijs voor wordt betaald.
Eten dat dicht bij zijn oorsprong blijft.
Echt eten.”

Leuke acties hebben ze ook. Bijvoorbeeld met het boekje van Michael Pollan!  ‘Een handleiding echt eten’ van Michael Pollan! Nog tot en met vrijdag 29 november 2013 ontvang je bij de kassa een Michael Pollan-kaartje die je bij de volgende keer boodschappen kunt inleveren voor het unieke boekje ‘Een handleiding echt eten’. In het boekje geeft de Amerikaanse journalist, filosoof, wetenschapper en auteur Michael Pollan 64 tips om weer echt te gaan eten én laat hij zien hoe leuk dit eigenlijk is.

kookboekenPollan schreef het boek ‘Een pleidooi voor echt eten’. Een bestseller van de bovenste plank over het eten van echt voedsel! ‘Eet niets wat uw grootmoeder niet als eten zou herkennen’ !

Bij Marqt kun je ook terecht voor eerlijke wijn! Zoals de wijnen van het Spaanse biodynamische wijnbedrijf Bodega La Tercia. Het domein is 45 ha groot. Geheel biologische gecertificeerd en een wijnstok is hier gemiddeld 50 jaar oud. Er is zelfs een pre phylloxera wijngaard met stokken die ver over de 100 jaar heen gaan. Waarschijnlijk een van de oudste biologische wijngaarden ter wereld. De ORGANIC YEMANUEVA AIREN 2012 is gemaakt van de airen en de druiven komen van deze wijngaard. De traditionele witte druif van Spanje. Een druif die zich moeiteloos kan voortbewegen in dit extreem droge klimaat. Lage opbrengsten zijn inherent aan de droge warmte. De in 1895 aangelegde biologische wijngaard ligt op bijna 700 meter hoogte! Ideaal om frisheid in de wijnen te behouden. De wijnstokken zijn dus niet geënt op een onderstok. Het zijn echte pre phylloxera druiven! In de wijn proef je bloemen, wat wit fruit, anijs en je kunt er rustig een tweede glas van nemen, want het alcoholgehalte is aangenaam: 12,5%!

Marqt vind je vooral in Amsterdam, in Rotterdam en er is ook een enkele vestiging in den Haag en in Haarlem!