Boschendal en zijn ‘Rose Garden’

Boschendal en zijn ‘Rose Garden’

Dagboek vrijdag 28 april 2017

Het lijkt de titel van een boek, van een film misschien, maar nee, we hebben het hier over wijn! Wijn gemaakt van blauwe druiven. Rose wijn! Van drie druivenrassen bovendien: merlot, cabernet sauvignon en shiraz. Een wijn van Boschendal. Gelegen tegen het majestueuze decor van het Groot Drakensteingebergte in Franschhoek in Zuid-Afrika. De boerderij “Bossendaal”  wordt in 1685 aan de Franse Jean le Long gegeven, notabene door de gouverneur van de Kaap, onze Simon van der Stel. Le Long is dan een van de vele protestantse Hugenoten die Frankrijk de rug toekeerde tijdens de revolutie. Daarmee wordt Boschendal een van de oudste wijnboerderijen van de Kaap.

BoschendalDe rosé en zijn match

Tja, werkelijk het hoeft niet altijd Pinot Blanc en Asperges te zijn. Enkele jaren geleden stond er bij Okhuysen al een goede blog op de site. Ook wij gaan buiten Pinot Blanc (hoe lekker ook uit Alto Adige of Alsace) om richting rood en stoppen dit keer bij deze Zuid-Afrikaanse rosé “The Rose Garden”. Vernoemd naar de ‘Rose Garden’. En niet, naar wat je hier en daar leest naar een tintje, een spoor, een geur van rozenblad in de wijn!

Dit is wat de wijnmaker er zelf van zegt:

Winemaker’s Tasting Notes

  • On the Nose: Enticing crushed summer berry aromas.
  • Palate: Soft and juicy, bouncing with succulent ripe strawberries, raspberries and mulberries tinged with a hint of spice. Finishes with great balance, freshness and fruity intensity.

Ageing potential: Best enjoyed within a year of vintage, although the weight and concentration will allow for up to three years of bottle maturation.

Boschendal combinatie

ei en aspergeDe combinatie met de asperges zoals Marcel ze maakt, is subliem. Zelfs de tot in de grootste perfectie gekookte eieren doen het totaal geen kwaad. Licht gepocheerde zalmreepjes in plaats van de obligatoire ham. Een topper ook met de beurre blanc waar we dille aan toegevoegd hebben: dillebotersaus 🙂

“The historic rose garden at Boschendal is a national treasure housing one of the oldest collections of roses in the Cape.”