Altijd al heb ik een zwak gehad voor Joop Braakhekke. In de tijd dat ik nog les gaf aan de Hotelmanagementafdeling van BSN, draaide ik wel eens een  filmpje  waar hij de hoofdrol in had. Dan kookte mijnheer Braakhekke op één of ander Caribisch strand of hij  ging op bezoek met bloemkolen in de Jordaan. Een grappig filmpje herinner ik me, speelde zich af bij de garnalenpelsters in Zeeland. Of was het op Urk?  Ik weet het niet meer.  In Bouillon staat een mooi interview over Joop. Geschreven – denk ik – zoals hij werkelijk is. Tot aan de ‘mauw’ aan toe.

Ah, vraagt iemand zich nu werkelijk af wat “Bouillon’ is? Leesvoer voor lekkerbekken staat in een hoekje op de cover. Daar zijn wij het hartgrondig mee eens! Een fijn, handzaam magazine dat ieder kwartaal op de deurmat valt.

Naast de lekker leesbare stukken, is er denken we echt gedacht over het formaat van het magazine-boekje. Een fractie kleiner dan een iPad, maar wel een stuk dikker. Hoewel, dit zomernummer 2013 is natuurlijk wel de jubileumuitgave.

Bouillon wordt al 10 jaar uitgegeven, het past precies in je  ‘handtas’. Het stevige papier weersIMG_1279piegelt  het kaliber van de artikelen! Want wat gebeurde er nu echt bij Noma? Is de keuken daar zo vies of ging er eigenlijk iets heel anders aan vooraf? En wat zijn Mangelicavarkens, oervarkens of lekker huisvarkens om te aaien?
Een klont in de griesmeel en de geur van verbrande aardappels, nee je vergeet het inderdaad nooit meer! Hoe herkenbaar is het verhaal van Kees van der Bas….. ook moeders die wel konden koken, lieten de piepers weleens droogkoken 🙂 Margriet’s Kookboek melancholie…

Het kwartaalblad wil nu graag toch wat hulp! Van de lezers!  Op  bouillonmagazine.nl  hebben ze daarom een lezersonderzoek uitgezet! Om een helder beeld te krijgen van lezers mening over dit onorthodoxe, inspirerende, bijzondere blad.

Het lezersonderzoek van Bouillon Magazine, zomer 2013

Bouillon Magazine bestaat deze zomer 10 jaar. We maken het met veel plezier, maar willen graag weten wat onze lezers er van vinden. Je bent pakweg 10 minuten met de enquête in de weer.
Dat kan uiteraard anoniem, maar onder de inzenders verloten we vijf pakketten met vijf culinaire boeken. Als je daar voor in aanmerking wilt komen, kun je aan het eind van het formulier je naam en adres invullen.

Vul a.u.b. het antwoord in dat het meest van toepassing is. Wil je helemaal geen antwoord geven, laat hem dan oningevuld. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met de info die je ons geeft.

Hier loopt de weg naar het lezersonderzoek