Brabantse aspergewijn is gekozen!

Brabantse aspergewijn is gekozen!

Wijnkoperij van bilsen wint Beste Brabantse Aspergewijn 2015

Brabants Asperge Genootschap kiest Hauts de Margon tot dé aspergewijn van het jaar

PERSBERICHT
TILBURG, 24 februari 2015 – Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de Beste Brabantse Aspergewijn is de Hauts de Margon dit jaar als winnaar uit de bus gekomen. Deze verrassende witte wijn uit de Côtes de Thongue in Zuid-Frankrijk werd geselecteerd en ingezonden door wijnkoperij van bilsen uit Tilburg. Hiermee mag de wijnkoperij aan de Korvelseweg zich voor de vierde keer op rij de winnaar noemen van deze prestigieuze wijnprijs. In totaal dongen er 21 wijnen mee.

De aspergewijn van het jaar is gemaakt van de druivenrassen sauvignon blanc, viognier en een vleugje droge muscat. Een perfecte combinatie voor asperges op Brabantse wijze, concludeerde de professionele jury van restaurateurs, aspergetelers en wijnliefhebbers. Petra Aartsen van der Mee van wijnkoperij van bilsen over de wijn: “De Hauts de Margon 2014 heeft een mooie ronde afdronk. De sauvignon blanc zorgt voor een frisse toon en door het vleugje muscat proef je een klein beetje honing. Dat ronde, lichte én honingachtige complementeert die heerlijke smaak van Brabantse asperges.”

De zoektocht naar de beste aspergewijn
De verkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door het Brabants Asperge Genootschap. De deelnemende Brabantse wijnhandelaren mogen allemaal twee wijnen ‘verkiesbaar stellen’. Bij wijnkoperij van bilsen gaat hier een grondig selectieproces aan vooraf. Petra Aartsen van der Mee: “Wij importeren veel van onze wijnen rechtstreeks van de producent, en zodra de eerste voorjaarswijnen in januari binnenkomen, beginnen we al met doorproeven. We selecteren vervolgens twee wijnen die we het beste bij Brabantse asperges vinden passen. De Hauts de Margon 2014 was een duidelijke en weloverwogen keuze.”

Vier op een rij
Het was dit jaar de 23ste keer dat de prijs Beste Brabantse Aspergewijn werd uitgereikt. En sinds hun eerste deelname in 2008 is wijnkoperij van bilsen al vijf keer met de hoofdprijs naar huis gegaan: in 2008, 2012, 2013, 2014 en nu ook in 2015. Dit jaar mogen ze dus al voor de vierde keer op rij het predicaat ‘Beste Aspergewijn van het Jaar’ dragen. Petra Aartsen van der Mee: “We vinden het heel bijzonder om deze prestigieuze prijs in ontvangst te mogen nemen en het went nog steeds niet. We zijn er enorm trots.”

Verkoopinformatie
Het aspergeseizoen loopt officieel van 9 april tot en met 24 juni 2015. De Hauts de Margon 2014 is vanaf eind maart verkrijgbaar bij alle Brabantse aspergetelers die zijn aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap. Natuurlijk is de prijswinnende wijn vanaf dan ook te koop bij wijnkoperij van bilsen aan de Korvelseweg 45 in Tilburg, of via www.wijnkoperijvanbilsen.nl. Bij bestellingen vanaf twaalf flessen wordt de wijn gratis thuisbezorgd.

https://www.smaakvanwijn.com/wijncursussen/