Cape wine academy produces SA’s next wine generation

  IMG_4739
De Zuid-Afrikaanse wijnindustrie heeft een duwtje in de rug gekregen!Maar liefst 173 jongvolwassenen zijn opgeleid voor een job in de wijnindustrie dank zij de Cape Wine Academy en de Cape Town department of tourism. De studenten behaalden vorige week het “Western Cape Sommelier Level”.De newly sommeliers waren gedurende 12 maanden ondergedompeld in alle facetten van de wijnbusiness. Zo moesten ze zowel in het wijnmagazijn aan de gang, als in het nette pak, aan de andere kant van de wijnmedaille de sales en marketing meemaken.“The Southern Sun was particularly praised for enabling the students to learn about every aspect of working in a hotel.”

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kqrWz_1iw9s]
De voorzitter van de Cape Wine Academy Board, Hein Koegelenberg benadrukte nogmaals bij de afgestudeerden dat zij  in een sterk groeiende business terecht zijn gekomen!  “Aan jullie de toekomst!”
Beyers Truter van de Beyerskloof was ook een van de sprekers. En absoluut favoriet bij de studenten. Trots als hij was, prees hij de jonge professionals voor hun doorzettingsvermogen:
If ever I feel low, I just walk through the vineyards and instantly I feel better. It is a job that makes you want to work and keep working.” He also quipped, “I can drink in working hours too because people don’t believe that you are a winemaker if you don’t have wine on the tongue.” Afsluitende met:
“I want to talk longer, because you are worth it. Remember to stay passionate.

pijl  Bron: Shante Hutton /WineNews ZA