Carbonara saus met Cabernet

Carbonara saus met Cabernet

Dagboek, zondag 24 juli

Carbonara saus

Je kunt carbonara saus kopen in een pot, in een zak, in poedervorm, of je kunt het zelf maken. Dat laatste is helemaal niet moeilijk. Eieren, pancetta, knoflook en parmigiano. That’s it. Kind kan de was doen. Een goede braadpan met een stevige bodem is wel onontbeerlijk als je Italiaanse gerechten als Carbonara klaar maakt. Goede parmezaan is natuurlijk ook een must.

Carbonara met Cabernet SauvignonRheinhessen

De wijnkeuze bij dit gerecht is best bijzonder en uit een totaal onverwachte hoek. Duitsland staat namelijk niet echt bekend als een cabernet sauvignon – land, toch komen hier fabuleuze exemplaren vandaan.
De tijd vliegt, ik weet het een cliché, maar het is alweer enkele maanden geleden, ons reisje naar de Duitse Anbaugebieten Rheinhessen en Rheingau. In Rheinhessen zijn we op bezoek geweest bij Tobias Leib die we ontmoet hebben op de Wine Professional in Amsterdam. We hebben zijn zuivere wijnen allemaal geproefd en beloofd hem zeker te komen bezoeken als we weer in Duitsland zijn. Belofte maakt schuld en dat is ook helemaal niet erg 🙂

Weingut Gerold Spies

In Dittelsheim bij hem thuis, in het wijnproeflokaal proeven we het hele gamma aan wijnen. De Rieslings, de Weissburgunder, Grauburgunder, Ortega en natuurlijk de Spätburgunders. Het Weingut heet nog steeds Gerold Spies, maar is enkele jaren geleden door Tobias en zijn vrouw over genomen. Hij is de wijnmaker, een zeer verdienstelijk wijnmaker kun je wel zeggen, want zijn wijnen vallen met regelmaat in de prijzen! Niet alleen wijn van de standaardduitsedruif, nee ook merlot en cabernet sauvignon staan in de wijngaarden.

China

“Aus reifen Trauben produzieren wir jährlich erstklassige Rotweine – vom fruchtigen Wein für jeden Tag bis zum kräftigen Barriquewein.” Op de facebookpagina zie ik dat Tobias inmiddels ook in China een graag geziene gast is! Hmm, tijd voor Marcel en mij om weer eens op bezoek te gaan.