Champagne Babes

LOGOsmaak van wijn8Logo sopexaDrie weken lang – van zaterdag 20 juli tot zaterdag 10 augustus – staat Smaak van Wijn in het teken van de zomer, de zon, de druiven en de wijnen van Frankrijk! Streken, restauranttips, wijnen en hun druiven, filmpjes, noem maar op! Veel leesplezier!

========================================================================

Champagne Babes, een relatief nieuwe online wijnwinkel gespecialiseerd in… champagnes. Het idee ontstond na een brainstorm met vriendinnen die allemaal houden van het goede leven, van lekker eten, heerlijk drinken en gezellig bijkletsen. Meestal verschijnt er wel een fles champagne op tafel, of twee. Desondanks ligt de gemiddelde champagneconsumptie in Nederland op nog geen glas per jaar! Wat weten wij dat die anderen niet weten? Waarom vieren wij elk succes en elk stapje in de goede richting met een plop en bewaren anderen die ene (gekregen) fles champagne maanden, soms jarenlang, om hem dan uiteindelijk over zijn hoogtepunt heen op te drinken?barbara-in-reims

Het was Barbara Kremers die de stap zette en de naam Champagne Babes registreerde bij de Kamer van Koophandel en op het web. Veel domeinnamen bleken al bezet in champagneland, en bovendien lijken ze allemaal op elkaar. Champagne kopen, champagne bestellen, champagne bezorgen en dat allemaal met en zonder streepjes. Hoe houd je ze uit elkaar? Nee dan Champagne Babes, een naam die opvalt, personality heeft en vaak leuke reacties geeft. Het doel? De consumptie van champagne in Nederland opstuwen en kijken of we de calvinistische aard een duwtje kunnen geven richting joie de vivre.

“Ik hou van champagne, van de geur, de smaak, het geluid en van alle associaties die deze mooie gouden drank oproept”, zegt Barbara. Champagne kent een lange geschiedenis, vele verhalen en tradities en veel smaakvarianten van fris & strak tot romig & weelderig. Champagne is een wijn waar we met zijn allen vaker van zouden moeten genieten. En dat begint met deze drank te behandelen als een echte Wijn.

Daarom een CB-tip tussendoor: Schenk champagne eens in een wit wijnglas in plaats van de traditionele champagne flûte en ervaar het bouquet!

 ============================================================================

barbara-met-bollinger-la-grande-annee-2002Barbara is de vrouw achter Champange Babes  en het blog: ChampagneBlog.nl. Terwijl in de webshop ook andere dranken worden verkocht staat dit blog volledig in het teken van de goudgele bubbels. Al heeft Barbara recent haar WijnBrevet gehaald en drinkt ze graag een mooie Riesling of stuivende Sauvignon Blanc, champagne is en blijft de nummer 1. Haar kennis en passie vind je terug op het informatieve blog met grappige quotes, achtergrondartikelen, wetenschap met een knipoog (zoals ‘A piccolo a day keeps the doctor away’) en nieuws van de grande maisons. Zo vind je er terug wie het grootste champagnehuis is, wie wat sponsort, wie een nieuwe vintage champagne uitbrengt, en wie niet en waarom. Het nadeel is wel… je kunt er alleen maar lezen over champagne. Maar krijg je zin in zo’n bruisende traktatie, dan klik je gewoon snel door naar ChampagneBabes.nl.