Chateau Hansen op LIWF

China eh was dit niet China?Op de London International Wine Fair, gehouden van 20 – 22 mei dit jaar, zal China voor het eerst vertegenwoordigd worden door Chateau Hansen. Bruno Paumard, wijnmaker van het wijnhuis sinds 2010 zal de wijnen in London presenteren.

Het Chinese bedrijf dat is opgericht rond 1980 is het eerste biologische wijnbedrijf van China. Het ligt in Wuhai, in de zuidelijke punt van de Gobi woestijn. Maar liefst 450 ha wijngaard ligt hier verscholen in de valley  aangrenzende aan Ningxia, op ongeveer 1500 meter hoogte.

Arm en koud is het hier in de winter, met temperatuur tot onder de -30 °C. De wijnstokken worden ingegraven om ze enigerlei vorm van bescherming te bieden.

Château Hansen produceert ongeveer 2 miljoen flessen per jaar, zonder er één te exporteren. Tijdens de LIWF zal het Chateau naar buiten komen met Côtes du Fleuve Jaune du Désert de Gobi, een blend van cabernet sauvignon, cabernet gernischt, cabernet franc en merlot van verschillende wijngaarden in Ningxia, Gansu en Wuhai.

De wijn is opgevoed op 30% nieuwe eiken vaten, (Frans eiken)  gedurende 16 maanden. Cabernet gernischt is carmenere, sinds het einde van de 19de eeuw in China aanwezig. Het is dé druif voor dit opkomende wijnland fluistert men in de wandelgangen.

“We are delighted that Château Hansen will be using the LIWF as a launch platform into the UK and key European markets. More than ever the Fair is a showcase for new, unexplored territories in the wine world; as well as China, visitors will be able to discover wineries from more than 30 countries,” said show director, Ross Carter.

pijlHarpers artikel.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_i8MvnlAsOc]