Chef aan de Werf

Chef aan de Werf

Hilversumse werf

Wat een bijzondere naam zou je denken, heeft Charly de Wijs aan zijn nieuwe restaurant in Hilversum gegeven. De oude werf was eigendom van de gemeente tot zij besloten tot verkoop over te gaan. Inmiddels is het een creatieve plek geworden met bijzondere bedrijven en past het concept van Chef Charly perfect op deze plek. Chef aan de Werf.

mar en mar bij CharlyTruffelrisotto

We hebben er onlangs voor de eerste – en zeker niet de laatste – keer gegeten. Heerlijk, gezellig in een ontspannen sfeertje, zonder opgeprikt ingewikkeld gedoe. Daar houden we van! Eerlijk eten met een volle smaak. Super! Een aanrader! Wij aten onder andere truffelrisotto met parmezaanse kaas. Potverdikkie, wat lekker.

Ik kan er niets aan doen, maar zolang ik leef ben ik al gek op Italië. Het land, de gerechten, de wijnen het spreekt me onafgebroken aan! Niet voor niets staat in 2017 na de Tour de France  2016 van Niek, de ‘Giro a tre’ – vrije vertaling 🙂 op het programma.

Wijnen bij ….

’t Ja, nu de wijnen nog. Wat drink je bij truffelrisotto. Waar moet je aan denken, wat moet je in de gaten houden?
risottoTen eerste de structuur van het gerecht. Nu staat risotto niet echt bekend als een strak hapje. Ook deze risotto zet duidelijk het filmende aspect op de voorgrond! Daarnaast komt natuurlijk het aardse van de truffel aan bod. Dat zelfde aroma vind je terug in wijnen van nebbiolo en merlotdruiven. Maar laten we het hartige aandeel van de parmezaan niet vergeten!

Deze elementen bij elkaar, het filmende van de risotto, het aardse van de truffel en het hartige van de parmezaan laten bij mij de weegschaal doorslaan naar de Nebbiolo.

Recept

Een chef ontfutsel je natuurlijk niet zijn recepten, maar op het blog van Pauline’s Keuken moet ik zeggen dat ik ook een likkebaardend lekkere risotto (met receptuur) tegenkwam!

Restaurant Chef aan de Werf
Website Chef aan de Werf
Mussenstraat 11
1223 RB Hilversum
035-6315412

https://www.smaakvanwijn.com/courses/wijn-spijs-cursus/Zelf meer weten en leren over de mogelijkheden van wijn & spijs?
Dat kan bij de cursus voor het wijswijnspijsvignet in twee avonden!