Chianti vraagt om Italiaans

Chianti vraagt om Italiaans

chianti-3Dagboek, maandag 19 juli

Chianti en Italiaans Comfort food

Nichtje van de Moerbeilaan komt eten, de mussen vallen van het dak, de zon zindert boven de stad. Binnen is geen optie. De buitentafel lokt iedereen! Natuurlijk kunnen we barbecueën, maar ja, daar zijn we niet zo van. Onze roots hadden zomaar in Italië kunnen liggen. In de ochtend haal ik de spullen voor een lekkere suddersaus in huis. Alles vers de pan in. Spaghetti Bolognese maar dan wel met een echte saus hè! Die uren op het vuur staat te pruttelen. Over de wijn geen twijfel mogelijk. Chianti.

Chianti

Een goede Chianti is niet zuur, niet wrang, niet tannineus, niet zwaar. Aangenaam en fris, dat wel. De Spigallo van Fattoria La Mura is kruidig met een volle smaak. Veel donker fruit in de neus, zachte rijpe tannines en een frisse smaak. Een vleugje merlot is in de blend opgenomen. Lekker en sappig!

 

Chianti-1Newfoundbrador

Youri komt als eerste achterom. Met zijn grote zware zwarte lijf stuitert hij over Bink heen. Maatjes zoals vroeger met August, dat zijn het niet, maar ze kunnen elkaar goed hebben. Na een verkenningstocht door de tuin zakt Youri ter aarde. Voor zo’n kalf van een hond, doet hij dat werkelijk heel elegant. Het is net mecano. Die metalen strips en plaatjes waar we vroeger mee speelden! In de tijd dat driewielers en een houten step nog normaal zijn. Nu zie ik mijn buurjongetje van 2 in een Audi rondrijden. Serieus! Kindermodel weliswaar, maar toch….

Zomers tafelen

Ik ben blij dat er iemand is die net zo  traag met eten is als ik. Nu, ik eet niet zo langzaam, maar heb gewoon veel te kletsen. De mannen eten alleen maar. Schuiven alles naar binnen, zou mijn moeder zeggen, steevast gevolgd door: “weet je hoelang ik daar voor in de keuken heb gestaan Rudie? en jij werkt het gewoon in twee tellen naar binnen!” 🙂 Tja, dan ben je snel klaar. Moet zeggen dat iedereen hier wel altijd rustig blijft zitten, ook al duurt het even. Lekker kletsen over vroeger. Over zus en opa.  Over Paco en Siera. De Lage Vuursche tijd. De vroege jaren in Hilversum. Zus op vrijerspad.
De wijn is prima, zowel bij de Italiaanse pan als bij passend bij de zomerzwoele avond! Wat een zaligheid als het eens even zomer is in Nederland.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren