Chocolade festival in Amsterdam

chocolade zoenenTja, verslavingen zijn er in alle soorten en maten. Dan hebben we het helemaal niet over alcohol of roken. Nee, wees eerlijk,  kijk om je heen iedereen is wel aan iets verslaafd! Tuinieren, breien, champagnedopjes, knikkers in je jeugd, koffie noem maar op. Mijn lief is verslaafd aan sport … kijken 🙂 Hoewel eerlijk is eerlijk, hij is zelf ook zeker geen onverdienstelijk sportman!

Vrienden van ons kijken dagelijks de ‘kookfilmpjes’ op de Belgische zenders. Mijn bloedeigen vadertje was verslaafd aan King pepermuntjes, en ja zo kan ik nog wel even doorgaan.
Zelf ben ik gek van chocolade! Dus ik moet zeggen dat het ‘Chocoa Festival’ dat  maart begint bij mij zeer in de smaak valt.

Na het succes van vorig jaar zijn inmiddels de voorbereidingen voor Chocoa 2014 in volle gang. Tijdens Chocoa worden er verschillende events georganiseerd voor en over ‘good cocoa, better chocolate’! Ook zal de Trade Fair voor cacao gelanceerd worden, een nieuw onderdeel van Chocoa en uniek in de wereld. In het weekeinde gaat het Festival van start.

‘Chocoa Festival: Zaterdag en zondag 29 – 30 maart

Hier kan de ware liefhebber zijn chocolade hart ophalen! Tijdens het festival kun je kennismaken met de makers van je favoriete chocolade. Leer wat de verschillen tussen cacaosoorten en chocolades zijn, en proef unieke smaak combinaties. Professionele chocolademakers zullen toelichting over de herkomst van hun producten. Ook vinden er proeverijen, presentaties en andere activiteiten plaats.

Chocoa Masterclass: Maandag 31 maart

Vanwege het inheems gebruik van de cacaoboon hebben Latijns Amerikaanse landen een lange traditie rond het gebruik van chocolade in de keuken. Topchef Maricel Presilla uit New York, auteur van meerdere kookboeken, deelt haar kennis en kunde hierover met chefs tijdens een exclusieve masterclass.  Deze op de professionele markt gerichte masterclass zal voor de deelnemende chefs een leerzame ervaring zijn over origine cacao en chocolade, ingrediënten die veel mogelijkheden hebben in de keuken.

choclade taartChocoa 2014 gaat over inspireren, leren en vooral ook proeven van de beste chocolade!’

Nu rijst wel de vraag, als je chocolade als grondstof gebruikt in de keuken, bijvoorbeeld om een onwijze chocoladetaart te bakken, of een zachte chocolademousse, chocolade-ijs of een Schwarzwälderkirschtorte gaat maken, wat schenk je daar dan voor wijn bij? Bestaat er de ultieme chocolade wijn? Zijn er wijnen die je er echt absoluut niet bij moet drinken? Nieuwsgierig? Lees dan de culinaire tip van Josje van Barneveld over de fameuze Sachertorte en zijn wijn!

Chocoa 2014 praktisch: Informatie over toegang en tickets via de website Chocoa!