Coole climate Wijnhuizen

Coole climate geeft Koude Wereld wijnen

Coole climateDat er niet alleen in de “Oude Wereld” en de “Nieuwe Wereld” mooie wijnen worden gemaakt, maar ook in de zogenaamde Koude Wereld dat is een publiek geheim dat echter nog niet tot iedereen doorgedrongen is. Prijs is voor veel wijndrinkers nog altijd leidend. Dat is terecht, ik kan immers niet in andermans portemonnee kijken. Wie geen kaart van de Sligro of de Makro heeft, komt dan al snel bij de Lidl of de Aldi terecht. Want ja, daar verkopen ze ook wijn. Bovendien, als je heel goed snuffelt, kun je er nog pareltjes tussen uitvissen ook.

Coole climate in de eigen achtertuin

Wat je er echter niet snel zult vinden zijn de ambachtelijke wijnen uit Nederland. De knisperende, appelfrisse wijnen uit Duitsland, de juweeltjes uit Luxemburg, het ijswijngeweld van Canada en ga zo maar door. Sprankelend Engeland is ook niet op iedere hoek van de straat te vinden.

Prijs

Tja, nogmaals de prijs maakt het verschil. Het kan het verschil zijn of je een fles wel of niet koopt. Maar moet het niet zo zijn dat de smaak het verschil maakt? Dat is in ieder geval ons uitgangspunt geweest om de wijnwinkel van Smaak van Wijn in te richten met  wijnen uit de Koude Wereld. Cool climate druiven liggen hier ten grondslag. Dus de vraag is, ga je voor kwantiteit of kwaliteit. Misschien een beetje overdreven gezegd, maar in wezen is dat wel de kern.

Wijnhuizen uit de Koude Wereld die je geregeld in de SmaakvanWijn Wijnwinkel kunt vinden zijn:

*Canada

Duitsland
Weingut Bernhard – FreiLaubersheim Rheinhessen
Louis Guntrum Rheinhessen
Binz Bratt – Pfalz
Villa Niederberger Pfalz

*Engeland

Luxemburg
Cep d’Or

Frankrijk
Chateau Langlois – Saumur
Domaine de L’Aumonier – Touraine
Chateau Madeleine – Touraine
Domaine Engel – Alsace

Nederland|
Betuws Wijndomein -Betuwe
De Kleine Schorre – Schouwen Duivenland
Wijnhuis Hof van Twente – Overijssel
De Wijngaardsberg – Ulestraten

Washington
Chateau St Michele – Columbia River

*zoekende!

De wijnen zijn in de wijnwinkel te koop op donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag. Ieder weekeinde hebben we een speciale aanbieding. Je kunt ze ook thuis laten bezorgen. Mail ons wat je wilt en we verzenden per Post.nl de orders.  Ook het Wijnabonnement wordt per Post.nl verstuurd. Recepten en zes wijnen voor een zeer scherpe prijs.

Smaak van Wijn