basiscursus wijn niveau SDEN-2
Wijncursussen, Wijnschool

basiscursus wijn niveau SDEN-2

registerwijndocentbasiscursus wijnDirect informatie, bel 06 24 20 79 11

IVM HET CORONA-VIRUS IS DEZE CURSUS NAAR EEN NADER TE BEPALEN DATUM VERSCHOVEN! ZODRA ER MEER BEKEND WORDT VANUIT DE OVERHEID MELDEN WE DAT DIRECT.

Basiscursus wijn, oftewel ‘Wijnoorkonde’, Wijnbrevet en Wijnvignet: alle wijncursussen SDEN doe je bij de Eerste Soester Wijnschool in de driehoek Gooi: Amersfoort – Hilversum – Utrecht!

Bij de SDEN-2 cursus is het volgende inbegrepen:

de PDF van iedere presentatie
de te proeven wijnen tijdens de cursus
wekelijkse proefformulieren
een afsluitende zesde avond: de blindproefavond!

SDEN-1 – Wijnvignet € 125,= incl. btw (2x)
SDEN-2 – Wijnoorkonde € 295,= incl. btw (6x)
SDEN-3 – Wijnbrevet € 495,= incl. btw (10x)

Wil je de basiscursus wijn voor het SDEN-2 examen volgen omgeving Utrecht, het hart van Nederland, dan is de Eerste Soester Wijnschool  “SmaakvanWijn” een aanrader! Deze wijncursus SDEN-2 is één van de drie landelijk erkende wijncursussen.
Het is een wijnopleiding voor beginnende wijnliefhebbers. In vijf avonden maak je kennis met de belangrijkste wijngebieden en leer je de basistechnieken van het wijnproeven. We sluiten zowel de SDEN-2 en de SDEN-3 af met een blindproefavond.
Geleidelijk aan breidt je wijnvocabulaire zich uit. Aan het einde van de cursus herken je de belangrijkste druivenrassen, beheers je de grondelementen van het wijnproeven en heb je een goed algemeen beeld van de wijnwereld. Wijnproeverijen, wijnaankopen, wijn en spijs combinaties, het zal je na deze cursus gemakkelijker afgaan. Je kunt de wijnbasiscursus afronden met het landelijk erkende examen, niveau SDEN-2 bij de Wijnacademie in Maarn.

BlindproevenVoor wie?

De wijnbasiscursus is voor iedereen toegankelijk, zowel voor de beginner als professional in de horeca of de wijnbranche.

Doel van de basiscursus wijn

Het doel is om je  in een korte tijd voldoende kennis mee te geven, zodat je in een winkel of restaurant gemakkelijker keuzes kunt maken aan de hand van je eigen smaak. Je leert op een deskundige wijze wijn te proeven en eenvoudige wijn en spijscombinaties samen te stellen. Deze cursus geeft je een goede basis om verder te gaan met de vervolgcursus Wijnbrevet, niveau SDEN-3

Cursus voorjaar 2020
Avond  19.30 – 22.15 uur

Cursusdata basiscursus 5 lessen -SBA 33 2020  inschrijving is geopend

  • Avond 1: woensdag 1 april
  • Avond 2: woensdag  8 april
  • Avond 3: woensdag 15 april
  • Avond 4: woensdag 22 april
  • Avond 5: woensdag 29 april
  • Avond 6: woensdag 13 mei = blindproefavond

Cursusdata basiscursus 5 lessen -SBA 34 2020 start eind mei

 

wijncursus

De feiten op een rij:

1. Je krijgt les van een gecertificeerd wijndocent. (aanbevolen wijndocent WA)
2. Je hebt – tijdens de wijncursus – recht op 10% korting op alle wijnen van Studio Smaak van Wijn.

4. De groepsgrootte is altijd rond de tien personen. Geen grote groepen, geen  onpersoonlijke zalen! Met z’n allen rond de proeftafel!

wijnoorkonde basiswijncursusBij Wijnoorkonde werken met het boek “ik weet meer van wijn”  Dit boek kun je bij ons bestellen. De prijs is € 35,50.  Deelname aan de cursus is definitief na bevestiging van de inschrijving via e-mail. Je kunt je hier direct aanmelden.

 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen: [email protected] De Eerste Soester Wijnschool in Studio Smaak van Wijn of 06 – 24207911 Marja van Beek.

Wijnproeven! –   Food & Wine  –  Wijnvignet (SDEN 1) –  Wijnbrevet (SDEN 3)

donderdag 20 maart 20.00 uur: Rosé proeverij dinsdag 25 maart 19.30 uur: Proef! woensdag 9 april 20.00 uur: Hongarije woensdag 14 mei 20.00 uur: Masterclass Argentinië woensdag 21 mei 19.30 uur: Proef! maandag 9 juni 20.00 uur: Blindproeven woensdag 11 juni 20.00 uur: Griekenland donderdag 19 juni 19.30 uur: Proef! woensdag 25 juni 20.00 uur: Masterclass thema volgt maandag 8 september 20.00 uur: Blindproeven woensdag 17 september 20.00 uur: Masterclass Zuid-Afrika woensdag 15 oktober 20.00 uur: Rhône – See more at: https://www.smaakvanwijn.com/proeverij-agenda/#sthash.YudaHuyn.dpuf

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren