Culinaire wijnfeestjes
Wijnactiviteiten, Wijnschool

Culinaire wijnfeestjes

WijnSpijs-specials

Steeds vaker wordt me gevraagd om bepaalde combinaties te ‘bewijnen’.
“Marja, wat moet ik bij gevulde kwartels schenken?”
“Welk wijn past goed bij kalfsoesters, ik wil graag iets uit Oostenrijk?”
“Waarom wordt die Sauvignon uit Marlbourough zo bitter bij mijn gerookte zalm salade?”. “Ik dacht dat de Pinot Blanc wel bij Bitterkoekjesbavarois zou smaken, maar het wordt heel zuur.”
“In het restaurant waar ik was, adviseerden ze een glas port bij het kaasplateau, maar het smaakte niet echt lekker bij elkaar, hoe kan dat?”

Hele heldere, logische vragen en opmerkingen waar je als wijnliefhebber een antwoord op wilt vinden. Ondanks de coronacrisis ben ik daarom voor volgend jaar toch weer wijnspijsactiviteiten aan het plannen.

SmaakvanWijnboom

2020 werd een jaar dat anders dan anderen zou blijken te zijn, zachtjes uitgedrukt 🙂 waardoor er veel in de verdrukking kwam. Wijnspijsactiviteiten hoorden immers ook altijd aan de aan de SmaakvanWijn activiteitenboom. Naast de SDEN-cursussen, naast de Ronde door Italië (Giro) en de altijd weer bijzondere wijnworkshops als Zuid-Afrika en de Winterspecial. Tot slot naast de twee unieke schakeljaren, het bruggetje tussen het SDEN-3 diploma en alles wat daarboven zit. Tja, mijn wijnschool in Soest, hart van Nederland is – met aangepaste kleine groepjes –  in beweging gebleven, ondanks covid-19.
Maar nu wil ik weer verder!  Daarom plan ik ze weer in. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op de website!

Kaas&Wijn Vrijdag 1 oktober 2021

Asperges&Wijn nieuwe datum volgt 2022

Chocolade&Wijn nieuwe datum volgt zsm

Kosten € 59,50 pp per avond.