Giro d’ Italia -Drieluik Italië
Wijnactiviteiten, Wijnschool

Giro d’ Italia -Drieluik Italië

Giro d’Italia

Een virtuele rondreis in verspreid over drie avonden. Italië in drie delen met bijzondere plaatsen, anders dan anders wijnen en veel toeristische informatie en kooktips! Waar de start is en waar het eindpunt van deze wijnreis door Italië is, dat houden we geheim, dat wisselt per serie 🙂
Door corona is de Giro inmiddels al ’tig’ keer verschoven. Nu staat gepland dat hij dinsdag 11 mei gaat starten. Er is nog plaats, door de verschuivingen en door corona hebben enkele liefhebbers moeten afhaken! Zo jammer.

Favoriete vakantieplek

Italië is een van onze favoriete landen. Als klein kind kwam ik er al meerdere keren per jaar omdat mijn ouders een tweede huis in dit fijne land bezaten. We dronken veel Asti Spumante, dat staat me nog helder voor de geest. Inmiddels zoveel jaar later heb ik (samen met Marcel) heel Italië wel doorkruist. Dus valt er heel veel te vertellen.  Over de bijzondere druivenrassen die garant staan voor geweldige wijnen. Van grignolino tot susumaniello. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal.

‘Ad Archetto’

Er zijn veel factoren aan te wijzen die de kwaliteit van wijn beïnvloeden: geografische ligging, klimaat, oogstjaar, blootstelling, bodem en de verschillende verouderingstechnieken. Dat zijn ongetwijfeld essentiële kenmerken bij de beoordeling van een goede wijn. Ook de wijnbouw en de teelt ervan zijn fundamentele voorwaarden. Zo wordt in de Langhe en Roero een bepaalde snoeimethode veel gebruikt: de Guyot-methode, ook bekend als “ad archetto”. Deze manier van snoeien is het resultaat van selectie uit verschillende manieren van snoeien en vertegenwoordigt het juiste antwoord op de behoeften van de druivenstok om de kwaliteit en kwantiteit van de productie te bepalen. Zo zijn de Italiaanse wijnboeren bezig om het beste van het beste te kunnen realiseren.

De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.00 uur.

 

GiroDe Giro-5 najaar 2021 (VOL)
dinsdag 12 oktober, 9 november en 14 december.
Deze rondreis Italië direct boeken? Dat kan hier.
Een voorproefje? De Mezzogiorno

De Giro totaal: € 149,50

De Giro-6 voorjaar 2022
dinsdag 22 maart, 19 april en 17 mei

Meer informatie: 06 242 07 911

Bolognese“Sure France is a great place to visit for a wine lover, but we’d argue that no place is more magical and transporting than a trip to Italy. The food, wine and people are a combination that can’t be beat, and it’s a must for any lover of wine and culture. And while you could spend a lifetime traveling Italy, most of us only get a week or two for a visit – after that it’s back to working for the man or woman – so these are the must sees, the spots that any lover of wine has to put on their bucket list.” aldus Vinepair.

 

De Eerste Soester Wijnschool is een onafhankelijke wijnschool zonder verbindingen en /of verplichtingen naar enige wijnleverancier or wijnorganisatie!

Proefexamens SDEN

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren