kerndruivenKerndruiven en hun substituut

In de serie ‘Kerndruiven’ staan zeven internationaal bekende druivenrassen centraal. Wereldreizigers zogezegd. Druiven die je tegenkomt in Frankrijk, maar ook in Italië, in Zuid-Afrika, op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland of gewoon bij ons in ons eigen land. Druivenrassen die verspreid zijn door de eeuwen heen, naam en faam hebben opgebouwd en bekend zijn geworden bij het grote publiek. Bemoederd door monniken, meegenomen door emigranten.

kerndruiven

Foto van Margo Samaras van Goods&More

Inhoud

Over deze kerndruiven is veel te vertellen. Over hun familie, de synoniemen die er zijn, of het vroeg- of laatrijpende rassen zijn, waar ze het prettig vinden en waar absoluut niet. Welk klimaat gunstig is, wanneer is het te heet, te koud, te nat, te droog. Welke bodem vindt het ras prettig.
Neem bijvoorbeeld de chardonnay, het is te makkelijk om te zeggen dat de wijn van deze druiven altijd naar boter ruikt, filmend is, met wat houtaroma! Echt, er zijn zoveel verschillen tussen de vele, vele wijnen van deze oerdruif. Naast deze internationale karakters laat ik je kennismaken met druiven die verrassend veel lijken op de zo bekende rassen.

Data

De kerndruiven-cursus is verspreid over zeven maanden. Een druif per maand en niet in de warme zomermaanden juli en augustus.  De lesavonden vallen op woensdag, altijd de laatste woensdag van de maand.
Tijd: 20.0 tot  22.00 uur.  Prijs: € 245,00

Voor wie bestemd: voor iedereen die meer wil, dan altijd maar hetzelfde 🙂 Die het avontuur durft aan te gaan! Heb je je wijnvignet op zak, wil je meer weten van wijndruiven en de wijnen die er van gemaakt kunnen worden, maar ook welke druiven wijnen geven die in dezelfde richting proeven, maar toch lekker anders zijn? Dan is dit de cursus voor jou. Welkom!

27 maart
24 april
29 mei
26 juni
25 september
30 oktober
27 november