Leren over wijn met de XXL basiswijncursus
Wijncursussen, Wijnschool

Leren over wijn met de XXL basiswijncursus

leren over wijnHobby wijncursus op instapniveau – leren over wijn

Vanaf zaterdag 7 oktober start in Studio Smaak van Wijn, bij De Eerste Soester Wijnschool een uitgebreide basis wijncursus voor beginners. De basis wijncursus XXL! Het niveau sluit aan bij het SDEN-2 level, maar we duiken in deze serie ook serieus het wijnspijstraject in. Twee volle lessen staan in het teken van het combineren van wijnen bij gerechten.

Unieke tijdstip

Voor deze uitgebreide XXL basis wijncursus hebben we een uniek tijdstip gekozen. Namelijk de zaterdagochtend van 10.30 uur tot 13.00 uur.  Data:

7 oktober 2017 = introductie, wat is wijn en wijnproeven tot aan 23 december als we een afsluitend examen doen met natuurlijk een klein proeftechnisch onderdeel 🙂

7 oktober
21 oktober
4 november
11 november
25 november
9 december
16 december
23 december

Wat leer je bij ‘leren over wijn’?

Aan het einde van cursus kun je daadwerkelijk zin – onzin over wijn scheiden! Het verschil tussen druivensoorten en druivenrassen zal helder zijn en wijnbegrippen zijn geen abacadabra meer! Bovenal zul je lekker mee kunnen praten met kennis van zaken over de wijnwereld. Commerciële prietpraat zal aan jou niet langer besteed zijn! Je hebt handvatten gekregen om wijnen en gerechten te koppelen, en last but not least, je hebt je eigen smaak ontdekt!

Inschrijven

Wil jij erbij zijn! Misschien met vrienden samen? Schrijf je dan in door middel door het inschrijfformulier aan te klikken. Klik wijnoorkonde aan, maar zet bij opmerkingen dat het om de XXL editie gaat. De prijs van de cursus is € 375,00. Aan het einde kun je je desgewenst inschrijven voor het Wijnoorkonde examen bij de Wijnacademie. SDEN-2 level. Dit wordt op 17 februari, 3 mei, 21 juni en 10 oktober 2018 in Maarn afgenomen.

In concreto de basis wijncursus XXL

Je krijgt les van een gecertificeerde wijndocent.
Locatie Studio Smaak van Wijn Soest, tijd: zaterdagochtend van 10.30 – 13.00 uur.
In het programma is veel aandacht voor wijn en spijs.
Wijn&Spijsprogramma is inclusief een voorstel voor het kerstmenu dat je thuis kunt koken.
Tijdens de cursus krijg je 10% korting op wijnaankopen in Studio Smaak van Wijn.
Het lesboek is inclusief het lesgeld.

Kleine groepen, maximaal 10 personen