Proefkunst! Wijnschakelprogramma niveau 02
Wijncursussen, Wijnschool

Proefkunst! Wijnschakelprogramma niveau 02

De les begint over

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Wijnschakelcursus niveau 02-01 2020 (VOL)
Wijnschakelcursus niveau 02-02  zou starten op donderdag 28 januari 2021 (VOL)

Proefkunst!

Jazeker, proeven is een kunst. Proefkunst! Het is geen sinecure een wijn op kwaliteit te beoordelen, omdat je snel geneigd bent, je smaak voorop te laten staan. Maar je kunt proeven leren. Net zoals je hebt leren lezen. Nee, dus niet in een paar lesjes, niet zo los er bij. Nee, goed leren proeven gaat je tijd en inspanning kosten! Maar het is een fijne sport om te beoefenen, en gaaf om onder de knie te krijgen. Het is het vervolg op Schakel 01.  Heb je het eerste niveau niet gedaan, maar je beschikt wel over wijnkennis op minimaal Wijnbrevet niveau. Neem dan even contact met mij op om te zien of het voor jou ook een zinvolle verdieping kan zijn.

ProefkunstAnalytisch Proeven

Analytisch proeven is een technisch onderdeel van het wijnproeven door wijnmakers. Het doel hiervan is het ontwerp van de nieuw te maken wijn al proevend te schetsen, bij te schaven en op inhoud te analyseren. Deze vorm van proeven wordt tijdens het wijnmaken beoefend. Ook vormfouten kunnen hierbij getraceerd worden.

Een stap te ver dus eigenlijk voor de ‘gewone’ wijnminnende proever. Maar ook wij gaan bij dit niveau Proefkunst de diepte in! Lekker en niet lekker zijn de termen die we nou even niet uit de kast halen. Aan de hand van wijnen uit 10 beroemde en imposante wijngebieden gaan we aan de slag met onze proeftechniek.

De thematiek van Schakel niveau 02 bestaat uit

  1. Bespreken van 10 bijzondere en geweldige wijngebieden:
  2. In willekeurige volgorde: Rheingau, Rhône Septentrionale, Napa-Sonoma, Toscane, Swartland, Piemonte, Rioja, Barossa-McLaren-Adelaide, Zuid-Limburg, Burgenland
  3. Grote wijnmakers uit het gebied in de schijnwerpers
  4. Proeven volgens het 20 punten schema
  5. Het maken van een top proefnotitie met een eindoordeel op de schaal van 20

Het Schakeljaar niveau 02 duurt een heel jaar, verspreid van januari tot en met december met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus.  De lesdagen zijn op dinsdag. Van 20.00 tot 22.30 uur.
Start : donderdag 28 januari 2021

Prijs: € 550,00 incl btw

Cursusdata Wijnschakelprogramma niveau -02- 02
donderdag 25 maart, 29 april, 27 mei, 24 juni 2021
donderdag 26 augustus,  30 september, 28 oktober,  25 november,  30 december 2021 en 27 januari 2022