Ronde van de Koude Wereld
Wijnactiviteiten, Wijnschool

Ronde van de Koude Wereld

De les begint over

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Koude Wereld Wijnen

Nieuwe wereld, oude wereld en dan nu, inderdaad de wijnen uit de Koude Wereld! Daar starten we in 2019 mee. Het is geen geheim dat we naast de wijnschool een wijnwinkel hebben en dat deze wijnwinkel als kern de wijnen uit de Koude Wereld heeft.

Zeg nu zelf, wijnen uit Chili, Zuid-Afrika, Australië of  bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. Te kust en te keur, van supermarkt tot speciaalzaak. Je kunt er overal wel voor terecht. Maar wijnen uit Nederland, België, Luxemburg en ook Duitsland, of doe eens gek Engeland en Canada, daar moet je toch wel even naar zoeken. Dat die wijnen briljant zijn, dat weet menigeen dus helaas niet! Sterker nog, hoe vaak hoor ik niet “maken ze dan wijn in Engeland?”.

Koude WereldWijn van eigen bodem

Sparklings uit Zuid-Engeland hebben al heel wat Champagnes van de troon gestoten. Icewines uit Canada zijn aangenaam en licht verteerbaar, coole climate wijnen gemaakt van de solaris, de johanniter of  gewoon van de pinot gris uit Nederland zijn verrassend! Geurige Gewurztraminers en Rieslings uit Duitsland zijn top. Echt fenomenaal.
Nederland is niet langer alleen sublieme kazen, superbe ‘oude schilders’ of verrukkelijke paling! Koude Wereldwijn is ook hier de nieuwe trend! Mondvermakelijk! Een serieuze vineuze kracht.

Ronde Koude Wereld

Daarom hebben wij in onze wijnwinkel Studio Smaak van Wijn het accent verlegd naar de “Koude Wereld”. Graag willen we iedereen om ons heen ook enthousiasmeren voor dit mooie product. Dat doen we in de winkel, maar ook in de wijnschool namelijk met de vierdelige wijncursus: “Ronde door de Koude Wereld”! Met in het programma opgenomen de landen Canada, Engeland, België, Luxemburg, Duitsland en uiteraard Nederland! We behandelen de specifieke druivenkeuzes, etaleren de wijnmakers, hun wijngaarden. Proeven en kijken met een schuin oog naar andere culinaire zaken in deze landen zoals natuurlijk de Hollandse kaas!

Prijs voor deze cursus  € 99,50 p.p.
De cursusavonden zijn op donderdag:

 

RKW-2 start op 19 september:
19 september 20.00 uur
17 oktober 20.00 uur
21 november 20.00 uur
Inschrijven kan met het inschrijfformulier.