Wijnworkshop Wijnlanden uit de Benelux
Wijnactiviteiten, Wijnschool

Wijnworkshop Wijnlanden uit de Benelux

Belgë – Nederland – Luxemburg

De koude wereld in de spotlights op donderdag 17 oktober!

Nieuwe wereld, oude wereld en dan nu, inderdaad de wijnen uit de Koude Wereld! Hier zijn we begin 2019 mee van start gegaan.  Het is geen geheim dat we naast de wijnschool een wijnwinkel hebben en dat deze wijnwinkel als belangrijke poot de wijnen uit de Koude Wereld heeft.

Zeg nu zelf, wijnen uit Chili, Zuid-Afrika, Australië of  bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland. Te kust en te keur, van supermarkt tot speciaalzaak. Je kunt er overal wel voor terecht. Maar wijnen uit Nederland, België, Luxemburg en ook Duitsland, of doe eens gek Engeland en Canada, daar moet je toch wel even naar zoeken. Dat die wijnen briljant zijn, dat weet menigeen dus helaas niet! Sterker nog, hoe vaak hoor ik niet “maken ze dan wijn in Engeland?”.

Koude WereldWijn van eigen bodem

Sparklings uit Zuid-Engeland hebben al heel wat Champagnes van de troon gestoten. Icewines uit Canada zijn aangenaam en licht verteerbaar, coole climate wijnen gemaakt van de solaris, de johanniter of  gewoon van de pinot gris uit Nederland zijn verrassend! Ook zelfs Pinot Noir wordt in Nederland gemaakt en niet alleen in het zuiden! Geurige Gewurztraminers en Rieslings uit Duitsland zijn top. Echt fenomenaal.
Nederland is niet langer alleen sublieme kazen, superbe ‘oude schilders’ of verrukkelijke paling! Koude Wereldwijn is ook hier de nieuwe trend! Mondvermakelijk! Een serieuze vineuze kracht.

Ronde Koude Wereld

Daarom hebben wij in onze wijnwinkel Studio Smaak van Wijn het accent verlegd naar de “Koude Wereld”. Graag willen we iedereen om ons heen ook enthousiasmeren voor dit mooie product. Dat doen we in de winkel, maar ook in de wijnschool namelijk  met een wijnavond georganiseerd door de landen van de Benelux. Met in het programma als toetje opgenomen de landen Duitsland en Engeland. We behandelen de specifieke druivenkeuzes, etaleren de wijnmakers, hun wijngaarden. Proeven de wijnen en snoepen van culinaire zaken in deze landen zoals de kazen en de vruchten van de zee.

Prijs voor deze avond  € 49,50 p.p.
donderdag 17 oktober 20.00 uur

Inschrijven kan met het inschrijfformulier.