Ronde van Duitsland
Wijnactiviteiten, Wijnschool

Ronde van Duitsland

De les begint over

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Duitsland hoort, net als Oostenrijk, Zwitserland en Italië ook tot die landen waar wij zo heel graag zijn. Variërend van een weekeinde, soms wat langer, tot een paar weken. Tot op heden zijn er in Duitsland slechts twee “Anbaugebiete” waar we nog nooit geweest zijn. Sachsen und Saale Unstrut.

Die staan al zolang op het verlanglijstje, het gaat ook zeker een keer lukken. Waarschijnlijk wel pas na dit jaar helaas. Verder hebben we overal rondgereden, gewandeld en wijnen geproefd. “In de Ban van Duitsland” is beslist weer een spektakelstuk geworden. Ik heb het wijnland verdeeld in een noordelijk, een midden en een zuidelijk stuk.

Het eerste deel tussen Bonn en Koblenz is het noordelijke stuk. Dan volgt het deel voorbij Koblenz tot aan Mannheim en we sluiten af met het zuiden, van Heidelberg tot aan Basel.  Het kan ook andersom gaan 🙂

Het wordt een rondreis met veel wijnkennis. Regelrecht van de wijnboeren zelf. Zo waren we op bezoek bij Sybille Kuntz, Tobias Leib, Hartmut und Petra Bernhard, bij de jonge wijnmakersvereniging van Dagernova en ook eens bij de toenmalige wijnkoningin Julia Bertram, bij de familie Michel, bij de Fabers in Freiburg en dr Schneider en nog veel andere. En net als in de Giro d’Italia is het niet alleen wijn wat de klok slaat, maar zijn er ook culinaire (zo aten we bijzonder lekker bij Chef Steinheuer in Bad Neuenahr)  en toeristische tips! Ik heb er weer zo’n zin in.  De eerst volgende sessie waar plaats is, start op 17 februari 2022.

RvD -1 najaar 2021
donderdag 9 september
14 oktober en 11 november 2021 (VOL)

RvD -2 voorjaar 2022:
dinsdag 12 april
dinsdag 10 mei
dinsdag 24 mei
dinsdag 14 juni

Locatie: Wijnschool SmaakvanWijn Soest
Tijd: 19.30 tot ± 22.00 uur
Deze serie kost € 199,00