Smaakstijlen –  wijn & gerecht
Wijncursussen, Wijnschool

Smaakstijlen – wijn & gerecht

De les begint over

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

kerndruivenSmaakstijlen

In de cursus “Smaakstijlen” staan zeven internationaal bekende smaakstijlen centraal. Wereldreizigers zogezegd. Stijlen die je tegenkomt in Frankrijk, maar ook in Italië, in Zuid-Afrika, op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland of gewoon bij ons in ons eigen land. Met als basis druivenrassen die verspreid zijn door de eeuwen heen, naam en faam hebben opgebouwd en bekend zijn geworden bij het grote publiek. Bemoederd door monniken, meegenomen door emigranten.

Inhoud

Over deze smaakstijlen  is veel te vertellen.
Neem bijvoorbeeld de chardonnay, het is te makkelijk om te zeggen dat de wijn van deze druiven altijd naar boter ruikt, filmend is, met wat houtaroma! Echt, er zijn zoveel verschillen tussen de vele, vele wijnen van deze oerdruif.

Data en prijs

De Smaakstijlen-cursus is verspreid over zeven maanden. Een stijl per maand en niet in de warme zomermaanden juli en augustus.  De lesavonden vallen op woensdag, altijd de laatste woensdag van de maand.
Tijd: 20.0 tot  22.00 uur.  Prijs: € 420,00

wijnspijsVoor wie bestemd: voor iedereen die meer wil, dan altijd maar hetzelfde 🙂 Die het avontuur durft aan te gaan! Heb je minimaal het wijnvignet op zak, wil je meer weten van het combineren van wijnen en gerechten,  maar ook welke druiven wijnen geven die in dezelfde richting proeven, maar toch lekker anders zijn? Dan is dit de cursus voor jou. Welkom! De cursus start met een wijnspijs – aanschuiftafel op vrijdag 1 maart. Daarna  volgen de 7 lesavonden op woensdag.
27 maart
24 april
29 mei
26 juni
25 september
30 oktober
27 november