Vuelta, Spanje in twee delen
Wijnactiviteiten

Vuelta, Spanje in twee delen

De les begint over

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Vuelta

De Ronde van Spanje is een meerdaagse wielerwedstrijd die jaarlijks wordt gehouden in Spanje. Samen met de Tour de France en de Giro d’Italia is het een van de drie Grote Rondes. De Ronde van Spanje werd voor het eerst verreden in 1935 en is sinds 1955 ieder jaar georganiseerd. Deze Vuelta gaat dus op de racefiets.

VueltaVuelta aan de proeftafel

Wij, bij Studio Smaak van Wijn, doen het wat eenvoudiger. Gewoon lekker aan de proeftafel reizen we virtueel door Spanje van het noorden naar het diepe zuiden. Doe je mee? Deze wijnworkshop is in twee delen en valt op dinsdag 15 oktober en 19 november. Overbekende streken als Rioja en Jerez de la Frontera zullen passeren, maar ook kleine pareltjes waar je misschien nog niet over gehoord hebt komen in deze Vuelta voorbij.

Kwaliteitsgebied

Ribera del Duero bijvoorbeeld. Enkele jaren geleden nog een verwaarloosd gebied, niet wat betreft de wijnmakers, maar wel aangaande de wijnliefhebbers. Er werden inspanningen van ongekende promotionele aard geleverd. Voorop stond dat Ribera del Duero als kwaliteitsgebied gezien moest worden! Geen kwantiteit dus.  Vanaf begin af aan heeft de streek uitmuntende omstandigheden gehad. De perfecte mix van klimaat en geografie om een ​​groot wijnproducerend gebied te worden – de nabijheid van de rivier, af en toe flinke buien en juiste hoogte.

Een diversiteit aan wijngebieden

Of GraVueltanada in het zuiden! Estramadura, La Mancha, Toro of Terra Alta.  We passen ze allemaal in onze Vuelta! Natuurlijk ook aandacht voor de bubbels. Sant Sadurní d’Anoia, Catalunya slaan we ook zeker niet over. Freixenet is een wijnmakerij die teruggaat tot 1861 en wereldwijd bekend is dankzij hun mousserende wijnen. Tijdens je bezoek kun je genieten van een video over hun geschiedenis voordat je een gids ontmoet die uitleg geeft over het uitgebreide productieproces van Cava. Er is zelfs een trein waarmee je door de wijnmakerij kunt gaan.

Kortom, wil je deze Vuelta zelf meemaken? Dat kan hoor, je kunt je hier inschrijven!

Najaar 2019
dinsdag 15 oktober
dinsdag 19 november

Prijs: € 67,50