Wijnbrevet Wijncursus op SDEN-3  niveau
Wijncursussen, Wijnschool

Wijnbrevet Wijncursus op SDEN-3 niveau

Wijnbrevet, wijnoorkonde en wijnvignet: wijncursussen SDEN doe je bij de Eerste Soester Wijnschool in de driehoek Gooi: Amersfoort – Hilversum/ Baarn – Utrecht!

Wijncursussen als de opleiding voor het Wijnbrevet-examen SDEN-3 zijn bedoeld voor diegene die een bredere kennis van het product wijn nodig hebben in hun dagelijks leven, in de wijnhandel, als importeur of in de horeca. Maar het is ook een erg leuke opleiding als men hobbymatig veel interesse in de wijnwereld heeft.

De Eerste Soester Wijnschool heeft bij het gamma aan wijncursussen een wijnbrevet opleiding  van  totaal 9 lessen voor iedereen in de driehoek van Utrecht, Amersfoort en Hilversum die ruim is opgezet. We besteden heel veel aandacht aan het proeven van wijnen.

wijnaromaWijncursussen studieprogramma

Het studieprogramma  is verdeeld over 9 lesavonden van ± 2 1/2 uur (van 19.30 – 22.15 uur). Dit is inclusief het blindproeven de laatste twee avonden! We bestuderen onder meer de geschiedenis van wijn, kwaliteitsfactoren, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs.
Per wijnland wordt besproken: de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends.

De Eerste Soester Wijnschool werkt met het cursusboek ‘Ik weet veel van wijn’.  Groepsgrootte  normaal is max 9 – 12 personen waardoor de lessen zeer direct en uiterst interactief zijn. Nu tot het vaccin werkt en de regels versoepelen max 6.  Het wijnproeven en het beoordelen van de wijn staat hoog op de agenda! Gedurende de cursus zullen zo’n 80 wijnen op de tafel komen. Alle van kwalitatief goed niveau.

Het kennisniveau verbreedt zich, er wordt op een degelijk niveau geleerd te proeven en ook om op de juiste manier overzichtelijk proefnotities vast te leggen. Aan het einde van de wijncursus kan men bij de Wijnacademie in Maarn opgaan voor het examen SDEN-3. Dit examen bestaat uit tenminste 54 theorievragen (meerkeuze) en 6 vragen die betrekking hebben op de te proeven wijnen.

Wil je mee doen?

wijncursussen - registervinoloogAls je deze wijncursus volgt, dan kun je aan het einde:
De belangrijkste wijnstijlen benoemen, de factoren die de stijl van een wijn bepalen aangeven, de meest belangrijke druivenrassen beschrijven en wijnen hiervan benoemen, wijnetiketten lezen, mousserende wijnen onderscheiden en bekende zoete en versterkte wijnen benoemen.
De wijnwet, wijn en gezondheid en wijnspijs combinaties heb je bestudeerd. Je leert hoe je wijn kan beoordelen op kwaliteit en voorzien van een proefnotitie waarin uiterlijk, geur en smaak beschreven worden.

Wat is SDEN?

De wijncursussen SDEN voldoen aan alle eisen die gesteld zijn door de Stichting Dranken Examens Nederland (SDEN) voor het niveau 3. Na afloop kunt u het landelijke erkende SDEN 3 (Wijnbrevet) examen doen. De examenprijs bedraagt 110 euro en u kunt zich hier inschrijven. Dit examen is niet verplicht, maar slagen voor dit examen is wel een voorwaarde om toegelaten te worden tot de vinologenopleiding (niveau SDEN 4) aan de Wijnacademie.

Tijdens de pandemie voorlopige groepsgrootte max 6! Dus bijna prive les.

SWB 33, najaarscursus 2021 voor het wijnbrevet start 27 september 2021
27 september, 4, 11, 25 oktober en
1, 8, 15, 22  en 29 november de laatste twee lessen zijn inclusief veel aandacht voor blindproeven.

SWB 34, wintercursus 2022 voor het wijnbrevet start maandag 17 januari 2022 UITGESTELD!!!!
17, 24,  januari;  en
7, 14, 21 februari  en 7, 14, 21, 28 maart. De laatste twee lessen zijn inclusief veel aandacht voor blindproeven.

SWB 35, voorjaarscursus 2022 voor het wijnbrevet start maandag 7 maart 2022
7, 14, 21 en 28 maart, 4, 11 en 25 april  en
9 en 16 mei. De laatste twee lessen zijn inclusief veel aandacht voor blindproeven.

 

Geeft aansluiting op het  eerstvolgende  examen bij de Wijnacademie  locatie Soesterberg of Maarn.
(Exameninhoud 60 Multiple choice vragen incl. 6 proefvragen. Geslaagd bij 36 (60%) goede antwoorden, waaronder minimaal 2 proefvragen goed. )

 

De feiten op een rij:

1. Je krijgt les van een gecertificeerd wijndocent RV

2. De presentatie van iedere les ontvang je in je eigen mailbox

3. Een examentraining in de cursus ingebouwd.

4. Betalingsmogelijkheid in twee termijnen indien gewenst:  € 300,00 voor aanvang cursus, het restant betaal je voor de vijfde les begint.

Tot slot:
In het lesgeld zit de PDF van iedere presentatie, de te proeven wijnen tijdens de wijncursussen, wekelijkse proefformulieren.

SDEN-1 – Wijnvignet € 105,= incl. btw en het lesboekje (2x)
SDEN-2 – Wijnoorkonde € 300,= incl. btw (5x + blindproefavond)
SDEN-3 – Wijnbrevet € 525,= incl. btw (9x)

wijnbrevet smaak van wijnLocatie: Studio Smaak van Wijn – Beukenlaan 37 – Soest

Aanmelden
Bij SDEN-3 /Wijnbrevet werken met het boek “ik weet veel van wijn”  Dit boek kun je bij mij bestellen. Het kost € 39,50.  Deelname aan de cursus is definitief na bevestiging van de inschrijving via e-mail.  Je kunt je hier direct aanmelden. Voor vragen over de cursus kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 06 – 24 20 79 11

Andere cursussen:  Food & Wine  –  Wijnvignet (SDEN 1) –  Basiscursus (SDEN 2)

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren