Tour de France in vier delen!

Tour de France in vier delen!

Wijncursus Frankrijk in  hart van Nederland

Altijd rurring in de wijnschool! Ook 2016 zit weer al weer vol wijnactiviteiten!

Wijnactiviteiten, tja, wat moet je je daar nu bij voorstellen. Zitten en proeven? Zitten en drinken? Wijnen kopen? Etiketten bestuderen? Aroma’s benoemen. Bluffen met wijn? Wijnpraat? Kijk er is natuurlijk van alles te beleven met het gealcoholiseerde druivensap. Maar dat het gemaakt is om bovenal plezier en ‘smaak’ te moeten geven, dat wordt nog weleens uit het oog verloren. Echter dit is wel het uitgangspunt en prioriteit nummer 1 bij De Eerste Soester Wijnschool in het hart van Nederland.

languedoce-eendenWijnkennis en verdiepingsslag

Kennis maakt macht en de wijnen prachtig. Met die insteek hebben we voor 2016 de Tour de France ontwikkeld. Een vierluik dat je meeneemt naar bijzondere, soms onbekende wijngaarden in de ons  toch zo bekende streken. We gaan van noord naar het uiterste zuiden, in een in vieren geknipt Frankrijk. Een wijnverdieping worden die zijn weerga niet kent. Voor al die mensen die zich tussen “Wijnbrevet en wat nu, maar geen wijnacademie” bevinden een fantastische Franse reis.  Een tour de force, de vin, de France!

Niek Beute

Dit Franse Spectacle wordt uitgevoerd door Niek Beute, wijnpro en wijnspecialist in hart en nieren. Met vijftien jaar ervaring in de topgastronomie beschikt Niek over een schat aan kennis en ervaring. Niek was maître d’hôtel/sommelier bij Vermeer in Amsterdam, waar hij acht jaar lang werkte. Hieraan voorafgaand vertoefde hij drie mooie jaren in de moederschoot van de hedendaagse eetkunst. Als sommelier was hij dienst bij het Parijse driesterrenrestaurant Guy Savoy en in zijn Franse periode woonde en werkte hij ook een jaar lang tussen de wijnranken in de Bourgogne. Hier bloeide zijn liefde voor wijn verder op.

We zullen niet beweren dat Frankrijk zijn tweede vaderland is, nee, maar dat Niek iemand is die Frankrijk als wijnland voor je ogen tot leven kan brengen, dat is beslist waar! Geen commercieel gepraat, maar Frans theater in vier delen!

Je mag het niet missen.

Donderdag 21 april: Noord-Frankrijk van oost naar west
Donderdag 23 juni Midden-Frankrijk over Bourgogne, Jura, Savoie
Donderdag 22 september Zuidwest-Frankrijk van west naar oost
Donderdag 8 december Zuid-Frankrijk van Rhone tot aan de Pyreneeën.

StudioSVW-1Ben je er bij? Boek dan snel, want er zijn maar 10 plaatsen beschikbaar.
De avonden starten om 20.00 uur.  Locatie: De Eerste Soester Wijnschool.
De prijs is € 195,= inclusief PDF per aflevering en de bijzondere wijnen die geproefd worden.

Zomaar wat voorbeelden:  Jura met de Vin Jaune, misschien de rode Poulsard,  de kleine Anjou appellatie Savennières of de gemengde wijnen van de biodynamische wijnboer Deiss uit Bergheim Alsace. Figure Libre, domaine Tempier, wijn uit Saint Bris of de Bergerac. Pacherenc du Vic Bilh of  ‘Pourriture Noble’ uit een onverwachte hoek. Allemaal bijzonder en verrassend.

bordeauxwijnen 2012NB: Boek en betaal je voor 21 januari 2016 dan ligt er een schitterende fles Bordeaux uit Pomerol, Saint-Estèphe, Pessac-Leognan of Saint Emilion voor je klaar a € 35,=.

Aanmelden Tour de France

 

 

Bewaren