Wijnonline L.O.L.
Wijnschool

Wijnonline L.O.L.

L.O.L. staat voor Leren Online over wijn!

Wijnonline, Leren Online gaat over wijn in al zijn facetten. Over druivenrassen, smaken van wijn, welke kleuren je tegen kunt komen. Ook gaat L.O.L over wijnspijsadviezen, zoete wijnen, aperitiefwijnen, soorten wijnen. Hoe wijn gemaakt wordt, welke leuke wijnreizen er zijn. Wat zijn herfstwijnen, wildwijnen, zomerwijnen? Waar vind je de ultieme begeleiders voor schaal- en schelpdieren. Wat drink je bij kreeft, wat bij boerenkool. Kortom, talloze onderwerpen komen in deze grabbelton terecht! Klik op de foto en je krijgt het artikel. LOL!

Wijnnetwerken #3 - 26Basis wijntheorie over het proeven van wijn!

Goed leren wijnproeven is de basis voor het begrijpen, herkennen en beoordelen van wijn! Als je verbanden kunt leggen tussen druiven en wijnen, doordat je weet wat de kenmerken van de rassen zijn, wat het klimaat met de wijn kan doen en hoe de wijnmaker de wijn kan bespelen, dan heb je grote stappen gezet!

 

 

 

 

 

wijnonlineWijnkleuren bijvoorbeeld, wat zeggen ze van de wijn?

Wit, rood, oranje, (brr blauw) en roze. Wijn is er in vele gedaantes, in allerlei kleuren en nuances.

 

wijnonline

Druivenrassen, ontelbaar veel, maar waar maken we wijn van?

 

 

wijnonline

Le Jardin des Remparts

Uit eten in de Bourgogne, bijvoorbeeld in Beaune.  Wat is je wijnkeuze als je in dit fijne restaurant zit? Welk menu kies je uit. Geen gemakkelijke keuze, met zo’n mooie kaart! Maar heerlijk Frans!

 

vergeten druiven

Vergeten druiven

Er zijn er talloze. Wine Grapes, de druivenbijbel bevat er zoveel! Geweldig om te zien waar je allemaal wijn van kunt maken. De Mazuelo is er een van.

 

 

 

Pinot-noir van Clos VougeotWijn, wat een ontdekking!

Wat denk jij, waar zul je de meeste wijndruiven aantreffen?
Hier in good old Europe, of juist in die overzeese gebieden als Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Oceanië? Hoewel het logisch lijkt, ligt het antwoord ligt minder voor de hand dan je zou denken. Voor straks een goede wijnkennis, gaan we daarom wat dieper in op factoren als locatie en klimaat.

 

 

 

chasselasEerst waren er wijndruiven ….

Wijn wordt gemaakt van druiven. Wat voor druiven dat zijn, is bepalend voor de smaak van de wijn. Zelfs de druivensoort is belangrijk! Er is een significant verschil in druivensoort en in druivenras. Laten we daar eerst mee beginnen.
De wijndruif is een klimplant uit de familie van de Vitaceën.
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren