Wijnbrevet Slow track
Wijncursussen, Wijnschool

Wijnbrevet Slow track

De slow versie van het wijnbrevet verdeeld over 9 maanden!

Wijn is een fantastisch product en kan een heerlijke hobby zijn. Een prettige materie om blijvend mee bezig te zijn. Zowel om over te lezen, om praktische mee te werken: proeven; om reisjes te maken naar de schitterende wijngebieden. Ver weg, over zee, dichterbij in Europa, of gewoon in eigen land. Om deze hobby handen en voeten te geven, hebben wij het Wijnschakelprogramma opgezet. Het totale programma bestaat uit drie niveaus. Het startniveau kan afgerond worden met het SDEN-3 examen. Het is een programma ontwikkeld voor mensen die wijn als kunst, als hobby zien!

Waarom dit programma

Soms ben je niet in de gelegenheid om het hoge tempo van de gewone Wijnbrevet cursus te volgen. Is negen weken achter elkaar een te grote aanslag op je normale leven. Het is je hobby, je plezier. Je hoeft het niet voor je werk (horeca-gerelateerd of de wijnbranche) te doen. Daarom gaan we ons met “Slow Wine” in een rustig tempo 9 maanden bezig houden met die onwijs leuke wijnmaterie op SDEN-3 niveau. Huiswerk mee, lezen en eventueel op bezoek in een wijngaard en bovendien veel aandacht voor wijnspijs! En aan het einde van het lesjaar kun je het wijnexamen voor SDEN-3, het Wijnbrevet doen.

Je kunt vervolgen met het schakeltraject. Met de nodige voorkennis kun je in 01 of 02 instromen.
Het eerste niveau is de basis: niveau 00 (SDEN-3)
Voor niveau 01 vind je de informatie onder deze link: Door-Schakelen
Voor niveau 02 vind je alle informatie onder deze link: Proefkunst!

Schakelen

Voor ieder niveau hebben we bijna een jaar ingepland, met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus. Waarom? Simpelweg omdat het zo’n leuke hobby is en het geweldig is om er mee bezig te zijn. Dus waarom zou je het afraffelen als je het echt als hobby ziet. Bovendien is het absoluut zo, dat als je er mee bezig bent en blijft, het veel meer voor je gaat leven.

wijnschakelprogrammaPraktisch niveau 00:

Ieder wijncollege van deze schakelwijncurus begint om 19.30 uur en loopt tot ± 22.00 uur. Zelfstudie en proefhuiswerk wordt iedere maand opgegeven.
De kosten van het programma  zijn inclusief het les-wijnboek.
De cursus kost € 525,00 welke in twee termijnen voldaan wordt. Een deel voor aanvang van de cursus, het tweede deel na de vijfde maand. De kennis van dit eerste Schakeljaar is gelijk aan het de kennis van het wijnbrevet: SDEN-3. Daarnaast krijg je veel wijn reistips om zelf actief bezig te gaan zijn en doen we veel aan wijnspijs.

schakelwijnprogramma

Cursusdata Wijnschakelprogramma Wijnbrevet Slow: -03 2022 start op
dinsdag 25 januari, vervolgens 22 februari, 29 maart, 26 april, 24 mei, 28 juni,
27 september, 25 oktober en 29 november

Cursus data Wijnschakelprogramma -02 2020: VOL
donderdag 10 september, 8 oktober en toen kwam de lockdown.
We gaan verder op
10 juni, 1 juli, 2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december en tot slot 16 december

 

Inschrijven

Je kunt je  inschrijven via het inschrijfformulier of rechtstreeks mailen naar [email protected]

Van ons ontvang je een bevestiging van je aanmelding binnen 24 uur na binnenkomst.

1. Dedicated schakelwijnprogramma niveau 01-07: “Door-schakelen”  van de Eerste Soester Wijnschool  start in januari  2021

 

Afbeelding voor op de website

 

 

Bewaren