Wijnspijs: Wijnen en de keuken!
Wijncursussen, Wijnschool

Wijnspijs: Wijnen en de keuken!

De les begint over

Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Wijnspijscursus met een bijzondere finale!

Inschrijven Klik hier om u direct aan te melden! Voor vragen over de cursus of over de proeverijen kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 06 – 2 4 2 0 79 11.

Wijn en gerecht samen laten gaan in een harmonieuze gang! Dat is het uitgangspunt van deze bijzondere cursus.

Bij deze wijncursus leer je makkelijker wijnkeuzes te maken en anders te kijken naar  wijn.  Zeg nu zelf, het valt immers niet mee altijd de juiste wijn te kiezen die het beste bij het diner past! Smaak, herkomst, druivenras, prijs en kwaliteit, het speelt allemaal een rol.

Aan de hand van een gedegen spijsleer gaan we deze ingewikkelde materie systematisch te lijf.

We besteden veel aandacht aan de theoretische onderbouwing, maar natuurlijk brengen we die ook in de praktijk door veel te proeven!
Vier avonden zijn we aan het werk in de wijnschool aan de Beukenlaan.
De vijfde avond gaan we echt de praktijk in en dineren we met voor-, hoofd- en nagerecht in een restaurant in de buurt van Soest.
Het matchen van wijnen, wanneer is het goed, wanneer gaat het fout. Het is altijd spannend.

Kennis van wijn op niveau minimiaal SDEN- 3  is noodzakelijk om deze wijnavonden met plezier en succes te kunnen volgen. Waarom dit is? Als je weet hoe een wijn gemaakt is, welke technieken er gebruikt zijn om hem fris, filmend, strak of bijvoorbeeld rond te maken dan heb je de eerste stappen van het combineren al gezet.

Een mooi voorbeeld is de lunch met een vriendinnetje, waarbij ik toast met paddenstoelen, gegratineerd met raclette kaas uitkoos. Wat lekker! Omdat we de eigenaar van dit restaurant heel goed kennen, liet ik de wijnkeuze met een gerust hard aan hem over! Het is zo’n topper! Hij koos een witte Bordeaux Blanc met een overdaad aan semillon en een fijne lichte houttoets. Sublieme match.

Niveau:  na het behalen van het certificaat ‘wijn/spijs behorend bij deze wijn spijs cursus betekent het dat je in enkele stappen zelf de weg naar de lekkerste combinaties zult kunnen vinden. Het is een perfecte manier om voortaan met een veel geruster hart op weg naar een restaurant, de wijnhandelaar of de supermarkt te gaan om zelfstandig de wijn die je wenst in te kopen of je wijn bij het diner te bestellen!

Data 2020 najaar

– vrijdag  11 september
– vrijdag 2 oktober
– vrijdag 30 oktober
– vrijdag 20 november
– vrijdag 11 december: ‘Grande Finale’

Locatie: Studio Smaak van Wijn – Beukenlaan 37, Soest

De feiten op een rij:

1. Je krijgt les van een gecertificeerd wijndocent.

2. Je hebt – tijdens deze opleiding – recht op 10% korting op alle wijnen van Studio Smaak van Wijn.

3. Iedere cursusavond proef je verschillende wijnspijscombinaties. Praktijk staat voor op!

4. De kosten voor deze 5 avonden inclusief het afsluitende diner zijn € 300,00 p.p.

wijnspijs cursusIn concreto:
In het lesgeld zit de PDF van iedere presentatie, de te proeven wijnen tijdens de cursus, wekelijkse proefformulieren, de wijnspijshapjes en het afsluitende diner.

Inschrijven Klik hier om u direct aan te melden! Voor vragen over de cursus of over de proeverijen kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 06 – 242 07 911.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren