Zuid-Afrika MC
Wijnactiviteiten, Wijnschool

Zuid-Afrika MC

Zuid-Afrika! Hij komt weer! Yes!

Wie? Arjen Pleij!  De Magister vini van Zuid-Afrika! Ieder jaar deed hij een masterclass rond dit schitterende wijnland bij ons in Soest. Maar toen kwam corona! Pfff.
Nu hebben we het opnieuw gepland! Zo blij mee!  Op dinsdag 15 maart stuurt hij zijn auto richting Studio SmaakvanWijn. Helemaal uit het oostelijk gelegen Brummen.

We hebben weer een bijzonder thema! “Zuid-Afrikaanse wijnen naast hun Europese familie :)”
Het koele klimaat van de Loire, het gematigde van de Bordeaux en het warmere klimaat  van de Rhône. Ook de wijnspijs wordt niet vergeten hoor.

Als je er bij wilt zijn, dan ben je zeer welkom. Inschrijven kan via deze link: Aanmelden Zuid-Afrika MC

Dinsdag 15 maart 2022 Zuid-Afrika = 20.00 uur
€ 65,00 pp 

Uit het archief van 2016:

Zuid-Afrika, nu!

Ja, dan is het zover! Masterclass Zuid-Afrika door sommelier, registervinoloog en bijna magister vini Arjen Pleij. Drie uur lang brengt hij man en vrouw in Studio Smaak van Wijn in vervoering met de contemporaine wijngeschiedenis en wijnen van  dit verbijsterende Afrikaanse land. Wie hier eens geweest is, verliest zijn hart! Voorgoed!

Wijnmaken, 350 jaar

Variety is in our Nature. History is our heritage! Beauty is our pride – and joy! Hoe waar. Er zijn voor ons wijnliefhebbers zo veel verschillende wijnroutes. Zoveel spots om te bezoeken. En gaandeweg leer en zie je steeds meer van de geschiedenis van dit land waar zolang de apartheid centraal heeft gestaan. 350 jaar wijnmaken, dat is niet niets! Nu komen we hier als toerist, maar ooit zijn we hier als immigrant neergestreken. Zoals misschien de meest bekende onder ons, Simon van der Stel.

giraffe zaWijngaarden, beauty’s!

De wijngaarden zijn wellicht de mooiste ter wereld. Je ziet het pas als je er bent, als je door dit machtige oneindige landschap mag rijden. Niet in woorden te vatten. Niet in zinnen te visualiseren. Zeker, waar is waar, ook Piemonte, Toscane, de Languedoc en Napa, mooi en prachtig. Maar hier, hier word je stil van.

Hermanus

Drie uur lang neemt Arjen ons mee vanaf Cape Agulhas tot aan Olifantsrivier in het westen en Mosselbay in het oosten. Vlakbij George, vanwaar je overigens je reis kunt vervolgen met een vlucht naar Johannisburg. Of om terug te rijden via de Garden Route naar Hermanus: walvissen te spotten. Hier komen elk jaar tussen juni en november walvissen van Antarctica naar de zuidkust van Zuid-Afrika om te paren en te kalven. Nogal bijzonder dus!
Arjen, in het dagelijks leven sommelier bij het prestigieuze Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft het land overduidelijk in zijn hart gesloten. Inmiddels heeft de Engelenburg een exorbitante verzameling aan Zuid-Afrikaanse wijnen op de kaart en een uitzonderlijke wijnkelder.

WijnworkshopsZuid-Afrika in Brummen

“Kasteel Engelenburg heeft 41 hotelkamers en suites welke zijn gelegen in het Koetshuis, de Orangerie en het Kaapse Huis. Er is geen één kamer gelijk maar elke kamer heeft een hedendaags comfort zoals een luxe badkamer, airconditioning, minibar en koffie- en theefaciliteiten. De kamers zijn ingericht met prachtige stoffen, antieke meubelen en  Zuid Afrikaanse accent. Door het open raam hoort u de vogels. Over de slotgracht kijkt u het kasteelpark in. Een oase van rust en ruimte. U zakt terug in de weelderige kussens en geniet van een kopje thee en een warme croissant. Heden en verleden komen hier samen.”
Welaan, kun je voorlopig niet naar Afrika? Dan is dit een uitstekende optie!

 

Bewaren

Bewaren