Crisis, wat een lekkere bubbels….

Hoe kom je erop! Deze crisiswijnen zijn van het huis Marsigny. Ze bubbelen gewoon in de supermarkt onder andere bij de C1000 🙂

Marsigny Brut

logo_champ_rgb-150x150De Marsigny Brut is de jongste bel van de Marsignyfamily!  Gemaakt door Cave de Bailly. Ze kiezen hier druiven voor die net buiten het Bourgognegebied verbouwd worden. Deze crémant wordt op dezelfde manier gemaakt als de champagnewijnen, maar komt natuurlijk niet uit de Champagne  zelf.  De Bourgogne ligt er vlakbij, enige gelijkenis is daardoor niet uit te sluiten.

In de Bourgogne, in het hart van de  l’Auxerrois, liggen de grotten van Bailly Lapierre. Een zeer bijzondere en mysterieuze omgeving. In deze grotten worden onder andere de crémants van Marsigny gemaakt.  Bij een constante temperatuur liggen, verstopt in de grotten, de flessen te rusten.

De Blanc de Noirs heeft wervelende belletjes en een zachte, sappige smaak van witte vruchten en citrusfruit en  in de geur toast en wat noten.

Marsigny – Rosé Brut

De Rosé Brut is een zachte crémant met een aroma van frambozen en aardbeien. Net als de Blanc de Noirs heeft ook deze crémant anderhalf jaar liggen rusten in de grotten van Bailly Lapierre, voordat hij zijn definitieve kurk kreeg.