Cryptisch omschreven wijnstreken

Cryptisch omschreven wijnstreken

Wijnstreken

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie met wijnstreken. Het kan een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X  geplaatst worden, vormen met elkaar het woord dat gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus  11 april om 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn.

  1. Lanen vol amandelbomen die als een roze lint door de Wijnstraat gaan.

2. Darmagi, mompelde de vader iedere keer als hij langs de cabernet liep.

3. Ze had er 99 nodig voor een nieuwe jas!

4. Een broer in de auto’s, een broer in de wijn.

5. Varaan, maar eerlijk is eerlijk er mist een er

6. De kippetjes pikken het fruit van de grond (14 letters)

7. Wat een prachtige groene hagedis.

8. De eiken groeiden bijna de hemel in, zo snel groeiden ze.

Uit de goede inzendingen kiezen we een winnaar, deze ontvangt een cadeaucheque voor een wijnactiviteit naar keuze: Kaas&Wijn, Chocolade&Wijn of een avond aanschuiven bij de Giro of de Vuelta. Wanneer dat zal zijn is natuurlijk afhankelijk van de CC en zullen we in goed overleg plannen, houd rekening met het najaar.

Heel veel succes, en vooral heel veel gezondheid! oh ja, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd 🙂