Crypto SDEN

SDEN wijnleerniveaus!

De volgende cryptische omschrijvingen hebben een relatie tot de SDEN-opleidingen 1, 2, 3: ook wel Wijnvignet, Wijnoorkonde en Wijnbrevet genoemd.  Vandaag pakken we het eerste niveau. Simpelweg als je hier alle antwoorden over kunt vinden, dan ben je misschien wel toe aan het volgende niveau! Maar het kan ook zijn, dat je real life wilt genieten van twee avonden wijnkennis.

De omschrijvingen kunnen een verwijzing zijn, een anagram of een ander hersenkronkel. Het antwoord op deze puzzel kan je een leuke cadeaucheque bij Studio SmaakvanWijn opleveren ter waarde van € 25,00. Deze kun je gebruiken als deelbetaling van een wijncursus.. De juiste antwoorden moeten horizontaal ingevuld worden. De letters die op lichtroze vakjes met de letter X geplaatst worden, vormen met elkaar het woord dat gezocht wordt als antwoord op deze wijnpuzzel. Ze moeten dan nog wel in de goede volgorde gezet worden.

Let op, combinatie woorden als bijvoorbeeld “Chateau Grillet” of “Vitis vinifera” zijn zonder spatie geplaatst. Dus dat zou dan CHATEAUGRILLET worden. En bij dit wijncrypto SDEN-1 niveau geven we soms een beetje richting aan in welke hoek je moet zoeken.

Stuur het antwoord per e-mail naar [email protected]. Zaterdag aanstaande, dus 23 mei rond 12.00 uur vind je de uitslag op de Facebookpagina van Studio SmaakvanWijn. Op 24 mei volgt de nieuwe wijncrypto.

SDEN1 niveau

1) Zijn bleke huid was bedekt met een donzig pluis.

2)Tranen van de kou liepen over de rode wangen van het kind. (Wijnbereiding.)

3)Op weg naar de volgende handelspost namen de Grieken wijnstokken mee. (Wijnland.)

4)Op het plaatje staan allemaal aanwijzingen.

5)Na anderhalf uur was de lever klaar met de afbraak!

6)De baby smeet de witlof driftig tegen de muur. (Basissmaken.)

7)Jan wierp de eerste steen. (Druivenrassen.)

8)Het was druk in mei! Er werd geoogst. (onderdeel van …)

9)Raar maar waar dit hoeft er niet op te staan. (Wet- en regelgeving.)

10)Bloed van Jupiter.