Culinair wijnfeestje

Culinair wijnfeestje

Culinair wijnfeestje en een 10-jarig bestaan

“Mevrouw, geeft u ook wijncursus aan huis?”  ZO is het begonnen!
Tien jaar geleden. In september 2008 vraagt een studente van Business School Notenboom Hotelmanagement mij of ik voor haar ouders en hun broers, zussen en de koude kant, aan huis wellicht een wijncursus kan verzorgen. Dat wil ze met haar broers als cadeau geven voor hun zoveeljarig huwelijk. Ik doe het en het wordt een culinair wijnfeestje aan huis. Echt!

ZaCulinair wijnfeestjeaigoed

Wat is het leuk! Wat een enthousiaste, gezellige en geïnteresseerde mensen. Ik werk in die tijd als docent hotelmanegement en verzorg  op drie HBO-scholen het vinologie onderwijs. Een prima job, maar het zaadje voor toch weer een eigen bedrijf is daar en diep geplant. En wat je zaait moet je oogsten!

Wijnactiviteiten

Inmiddels is het zaad, het Wijncoachingbureau, uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere staken. De wijnschool is de spil waar alles om draait. Daarnaast blijft het schrijven, het reizen en bezoeken van wijnstreken een belangrijke zaak. Of het nu in binnen- of buitenland is, er zijn altijd pareltjes voor de wijnwinkel SmaakvanWijn te vinden. De kroonjuwelen van het assortiment met een hele belangrijke plaats, dat zijn de “koude wereldwijnen”! Dat hebben we afgelopen dinsdag weer mogen laten zien!

Lage Vuursche

We hebben het 10 jarig bestaan gevierd! Met een culinair wijnfeestje in restaurant de Lage Vuursche! In samenwerking met het team van de familie van Oosterom. Wat een gastvrijheid! Wat een gastheerschap. In de Opkamer aan een lange lange tafel aangeschoven hebben we een culinair feestje gebouwd. Roderick van Oosterom met de zijnen aan de spijskant, ik met de mijne aan de wijnkant met wijnen die de Koude Wereld oprecht op de kaart gezet hebben!  Trouwens, laten we vooral ook mijnheer Joop niet vergeten! De professionele jager die ons mee heeft genomen in de wereld van zijn jacht! Chapeau.

Culinair wijnfeestjeHet menu:

Aperitief: Ganzeleverpate met een toefje kweepeer
Linge Parel van Vilaris en Johanniter
Betuws Wijndomein  Gelderland 

Waldorf salade, frisse appel met rauwe witlof, walnoten, citrus dressing en Coppa van Hollands wildzwijn
Riesling-Silvaner (duo-cépage) 2017
Weingut Bernhard  Rheinhessen

Gebraden zeeduivel met schelpjes, verschillende tomaatjes en bouillon van tomaat met een vleugje kaneel
Pinot Gris 2017
De Kleine Schorre Schouwen Druivenland

DCulinair feestjeuivenborst (verser kan het niet) met puree van rode biet met zoethout en anijschampignons
Pinot Noir 2016
Domaine Cep d’Or  Luxembourg

Creme van specerijen met gepocheerde appel, sorbet van appel en meringue
Kerner Beerenauslese 2016
Weingut Bernhard  Rheinhessen

Wanneer weer

De avond vliegt om, gezelligheid alom, ook chef Marco meldt zich nog even. Iedereen is vol lof.  Aan het eind blijkt er nog maar een prangende vraag: “wanneer doen jullie dit weer?”  Wil je ook eens bij zo’n speciale table d’hôte aanschuiven? Houd onze Facebooks, van de Lage Vuursche en van SmaakvanWijn, in de gaten. Want ook wij willen er graag een vervolg aan geven!